G4Media.ro

Măsuri timide de relaxare pentru persoanele vaccinate anti-COVID din Franța

Măsuri timide de relaxare pentru persoanele vaccinate anti-COVID din Franța

Înaltul Consiliu pentru Sănătatea Publică din Franţa, care consiliază autorităţile franceze în materie de politică sanitară, a apreciat luni că persoanele vaccinate împotriva COVID-19 ar putea să renunţe la masca facială într-o încăpere închisă şi privată, dar trebuie să o păstreze în colectivitate, informează AFP.

„Prudenţa” rămâne totuşi de actualitate, subliniază Înaltul Consiliu (HCSP) într-un aviz publicat duminică referitor la adaptarea unor măsuri restrictive. În speţă, „situaţia epidemiologică naţională defavorabilă, saturarea spitalicească” şi „imposibilitatea de a evalua riscul pentru persoanele care au beneficiat de o schemă vaccinală completă de a contamina alte persoane”.

Instituţia recomandă ca „într-un cadru privat familial sau amical într-o încăpere închisă, toate persoanele reunite” ar putea să-şi scoată măştile „dacă au beneficiat toate de o schemă vaccinală completă şi cu condiţia să fie respectate celelalte măsuri restrictive: igiena mâinilor, distanţa interindividuală, aerisirea şi limitarea numărului de persoane la şase”.

Totuşi, această recomandare nu se aplică dacă unul dintre membri nu este vaccinat complet sau are un factor de risc de a face o formă gravă (vârstă, comorbiditate).

În „cadru colectiv (colectivităţi şi medii exterioare deschise)”, Înaltul Consiliu preconizează să se continue respectarea măsurilor restrictive precum purtarea măştii şi să se limiteze deplasările, „în acord cu evoluţia deciziilor naţionale în funcţie de stadiul şi acoperirea vaccinală”.

Nu este deci vorba de a participa la reuniuni de persoane în afară de ceea ce este autorizat.

Înaltul Consiliu preconizează de altfel „campanii de comunicare pedagogică destinate cetăţenilor vaccinaţi pentru a le explica importanţa măsurilor restrictive, chiar dacă sunt vaccinaţi”.

Acesta subliniază că „ţine cont de eficienţa vaccinurilor disponibile în prezent asupra formelor grave de COVID-19” şi de măsurile restrictive cu privire la transmiterea SARS-CoV-2.

Creat în 2004 în Franţa, Înaltul Consiliu pentru Sănătatea Publică are în special sarcina de a contribui la elaborarea strategiei naţionale privind sănătatea şi de a furniza autorităţilor expertiza necesară gestionării riscurilor sanitare.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. ”într-un cadru privat familial sau amical într-o încăpere închisă, toate persoanele reunite” ar putea să-şi scoată măştile „dacă au beneficiat toate de o schemă vaccinală completă şi cu condiţia să fie respectate celelalte măsuri restrictive: igiena mâinilor, distanţa interindividuală, aerisirea şi limitarea numărului de persoane la şase”. Oh, daaa :)))))))))))) mare facilitate, maaareee…..maaree, de tot! Intr un cadru familial, unde oricum nu purta nici dracu’ masca si unde nu avea acces statu’ sa vada ce faci, ei iti dau voie (pardon, ”recomanda”)fara masca! :)))))))))))))))

  • In cadru familial, nu inseamna in cadrul aceleiași familii, ci întruniri între familii.

  • Tu cand te vezi cu altii, din alte familii stati cu masca?! Daca, da, esti printre (foarte) putinii care fac asta! Si sa nu mi-o dai pe aia ca ”francezii sunt mai breji”, ca nu o crede nimeni!

  • @Ciprian
   Nu, nici pe departe nu suntem mai breji, zen. Va explicam care este anunțul și la ceea ce se referea el. Inițial, anunțul a fost facut pentru EHPAD, pentru vizite, etc.

   Vizite intre familii, nu, nu am făcut. Majoritatea dintre noi, am respectat regulile. Când ai peste 100 000 decese, daca ai putina ratiune, respecți regulile. Personal nu ne-am vazut copii, nepoții, din octombrie trecut. Eu 75, sotia mea 73. Masca încontinuu, din momentul in care ieșim din apartament (Paris) In Paris, oamenii respecta regulile. Nu va pot oferi detalii despre alte zone, deoarece din octombrie, noi suntem blocați (max 1, apoi 10 km)

   Si nu, nu ne-am facut vizite. Tinerii fac, deoarece nu au mari sanse sa faca forme grave ale bolii. Insa cei de peste 60 de ani, sunt conștienți de pericol. Și cum nu aveam inca vaccine disponibile (suntem 67 de milioane, nu 15 ca in tara Dv) ne protejam.
   Acum de ex, suntem amândoi vaccinați, 2 doze. Și cu toate acestea, in continuare, folosim masca de protecție.

   Pentru a ii proteja pe ceilalți, deoarece putem fi in continuare purtători de virus.

   Vaccinul nu opreste virusul, ci fereste de formele sale grave

 2. radem, glumim.. dar sa fim si seriosi putin cand e cazul : :))))))))))

 3. chapeau bas!…ati mermellit-o cu talentul boemului flatulent, frantujilor..