G4Media.ro

Măsuri maximale adoptate de guvernul Ungariei pentru a ajuta economia: suspendarea plății…

Măsuri maximale adoptate de guvernul Ungariei pentru a ajuta economia: suspendarea plății ratelor bancare până la finalul anului, scutiri de la plata contribuțiilor

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat miercuri cinci măsuri extrem de puternice pentru a ajuta economia să treacă peste criza coronavirusului.

Măsurile vor fi publicate azi în monitorul oficial al Ungariei. Înainte de anunț, Viktor Orban a spus că executivul a adoptat decizii economice, pentru că a sosit vremea ca pe lângă „problemele de sănătate și de pandemie să adoptăm si decizii economice”.

Iată cele cinci măsuri principale, potrivit Index.hu:

1. Suspendarea plății ratelor creditelor și a dobânzilor până la finalul anului pentru contractele încheiate de persoane fizicie și întreprinzători.

2. Prelungirea termenului de rambursare a creditelor pe termen scurt până la data de 30 iulie.

3. Creșterea dobânzii pentru creditele de consum noi (dobânda minimă a Băncii Naționale plus 5 puncte), pentru a le descuraja puternic.

4. În sectoarele care se confruntă cu probleme extrem de grave, cum sunt turismul, HORECA, sport, industria de divertisment, serviciile de cultură, transportul privat de persoane, taxiuri – angajatorii sunt scutiți în întregime de plata contribuțiilor. De asemenea, se vor micșora semnificativ contribuțiile angajaților. Până la 30 iunie, nu vor plăti contribuția la pensii și va scădea la minimum legal contribuția la serviciile de sănătate. Taximetriștii sunt scutiți de plata impozitului general stabilit pentru acest domeniu până la data de 30 iunie.

În aceste domenii nu se pot rezilia sau majora contractele de închiriere. Până la data de 30 iunie se scutește plata contribuției la dezvoltarea turismului.

5. Normele de dreptul muncii se vor flexibiliza, pentru ca angajatorii și angajații să reușească să ajungă mai ușor la un acord.

Foto: Viktor Orban / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Bun asta cu ratele

  2. Nici prin gand sa nu va treaca sa va luati de banci, ca vine satanistul al mare, cel mai mare criminal al tarisoarei de la Rimaru incoa si da cu voi de pamant!

  3. Ieri in Romanistan : „Vasilescu, BNR: Populatia sa inteleaga ca urgenta e sa nu cada bancile”

  4. Daca va candida pentru Romania, eu il votez. BRAVO!!!A convertit CHF sub presiunea BANCII MONDIALE, s-a baricadat contra migrantilor…ce sa mai!!

  5. Ungaria are intradevar un premier care isi iubeste poporul…nu un alogen de presedinte si premier ca la noi…si masurile luate de ungaria arata diferenta fata de ce fac mascarici de guvernanti din tara noastra……

    • De ce nu te muti in ungaria? Inveti limba repde ca am impresie ca nu e grea , nu cred ca are prea multa gramatica !

  6. Acum poate înțelegeți poate de ce nu e de sărbătorit de 1 Decembrie

  7. deci bancile nu incaseaza dobanda pt banii dati dar trebuie sa plateasca dobanzi pentru acei bani,, pe care ii au din depozite. plus salarii chirii etc. E ok, si eu am credit si mi ar conveni. Dar de ce numai la banci? De ce sa aplici o masur discriminatorie si sa ii avantajezi pe cei careau datorii? De ce nu a extins o in toate domeniile, sa nu mai plateasca lumea 6 luni nimic, egal pt toti? si sa presupunem ca astia carora vi se pare normal aveti o firma, aveti de rambursat si un credit si banii pe marfa dar guvernul va obliga sa o platiti gratis? nupoate functiona prea mult, e o utopie. Dar in fine, e doar o discutie, oricum nici unul dintre noi nu ia decizii, pierdem vremea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.