G4Media.ro

UPDATE Oficial, de la Prefectura Constanța: Masca de protecție devine obligatorie de…

UPDATE Oficial, de la Prefectura Constanța: Masca de protecție devine obligatorie de la 1 august în zonele de promenadă din toate stațiunile din Constanța, între orele 18-24 / Programul teraselor și cluburilor rămâne neschimbat

UPDATE ora 19:00 Prefectura Constanței a transmis un comunicat de presă referitor la schimbările care vor avea loc începând cu 1 august pe litoral, privind prevenirea răspândirii COVID-19.

Comunicat de presă

Masca de protecție, obligatorie în județul Constanța, începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00

În urma unei analize efectuate de reprezentanții DSP Constanța și IPJ Constanța, ca măsură care să vină în sprijinul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, devine obligatorie în următoarele spații publice deschise:

 • Târguri, piețe, oboare;

 • Stații de autobuz, peroanele gărilor;

 • Curți și perimetre exterioare ale obiectivelor și lăcașurilor de cult;

 • Spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice;

 • Delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior;

 • În orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.

Totodată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în intervalul 18:00 – 24:00, în următoarele zone de promenadă: faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement.

Decizia a fost luată, în unanimitate, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat astăzi, 30 iulie a.c., de către prefectul județului Constanța, George-Sergiu NICULESCU.

Pe ordinea de zi au fost discutate și alte subiecte aflate în strânsă legătură cu lupta autorităților de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2. În acest sens, la recomandarea DSP Constanța, s-a votat, în unanimitate, introducerea în Planul Alb de organizare a sistemului sanitar județean dedicat COVID-19, a Spitalului Municipal Mangalia, cu 36 de paturi, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus.

Nu în ultimul rând, membrii CJSU au discutat despre centrele de carantinare propuse de DSP Constanța, în conformitate cu Legea 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Astfel, taberele aparținând DJST, cu un total de 592 de locuri disponibile, au fost propuse ca centre de carantinare, proiect votat favorabil în CJSU.

Sunt măsuri importante pe care le-am luat, cu sprijinul colegilor din CJSU, pentru limitarea efectelor pandemiei. Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că aceste măsuri vin în sprijinul lor, a celor dragi lor și a sănătății tuturor constănțenilor. Mi-aș fi dorit să nu fim nevoiți să luăm astfel de măsuri, pe care mulți le vor considera nepopulare, dar care sunt necesare pentru a trece cu bine peste această încercare. Nu trebuie să uităm faptul că, în ultimele luni, atât cetățenii, cât și autoritățile, au depus eforturi foarte mari în această luptă. Nu vreau să cred că totul a fost în zadar, din contră, îmi doresc ca oamenii să rămână, în continuare, responsabili”, a declarat George-Sergiu NICULESCU, prefectul județului Constanța.

știre inițială

Masca de protecție devine obligatorie de la 1 august în zonele de promenadă din toate stațiunile din Constanța, între orele 18-24, a decis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Programul teraselor și cluburilor rămâne neschimbat deocamdată.

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a anunțat deciziile luate joi de Comitetul pentru Situații de Urgență, precizând că acestea au fost adoptate în unanimitate și că au fost propuse de direcția de sănătate publică și de inspectoratul județean de poliție.

Astfel, de la 1 august, masca de protecție este obligatorie în județul Constanța în spațiile deschise în care se formează aglomerări: piețe, oboare, târguri, curțile exterioare lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz.

Prefectul a precizat că, de asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție în zonele de promenadă în toate stațiunile din județul Constanța, în intervalul orar 18-24.

În ceea ce privește programul teraselor și cluburilor, prefectul a precizat că în hotărârea de guvern se menționează că acesta va fi limitat în zonele cu risc ridicat și că așteaptă stabilirea criteriilor pentru această măsură. Prefectul a spus că în județul Constanța numărul cazurilor noi de infectări cu coronavirus a scăzut.

De asemenea, s-a decis ca 36 de paturi de la Spitalul din Mangalia să fie alocate pentru pacienții cu COVID-19.

Sursa foto: Info Sud-Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. În sfârșit, măsuri pe litoral! Ați văzut mă băieți că se poate? Mă rog, ar fi trebuit sa restrângă orarul teraselor, dar guvernul e pe mână cu patronii HoReCa de pe litoral deci slabe șanse să se întâmple asta…

  • Tocmai ce m-am intors din Ardeal. Pline ochi orasele si mergeau unii langa altii. Pe acolo nu se poarta masca

  • # kondensatorilor, luati si buchisiti

   The Dutch government on Wednesday advised the public that

   there will be no mask mandate

   to slow the spread of coronavirus,

   stating that their effectiveness remains unproven.

   “Because from a medical perspective there is no proven effectiveness of masks,

   the Cabinet has decided that there will be no national obligation for wearing non-medical masks” Van Ark said.

   RIVM chief Jaap van Dissel cited studies that show
   .masks help slow the spread of disease

   but remained unconvinced

   they will do anything to counter coronavirus outbreak in the Netherlands.

   He argued wearing masks incorrectly,

   together with worse adherence to social distancing rules,

   could increase the risk of transmitting the disease.

   The decision followed a meeting of health and government officials after new coronavirus cases in the country rose to 1,329 in the past week, an increase of more than a third.

   The case level has since flattened out.

   As Breitbart News reported, the Dutch have taken a different path in their reaction to the global pandemic almost from the first moment it was discovered.

   Shops have remained open and families cycle along in the sunny summer weather in the Netherlands, which has opted for what it calls an “intelligent lockdown” to meet the coronavirus threat.

   In contrast to most other European countries where people were ordered to remain housebound for months at a time, the Dutch authorities merely advised people to stay home if possible and to keep 1.5 metres (five feet) of social distance.

   The Dutch position — very similar to Sweden’s — also reflects a wider philosophical split in both Europe and the world on how to balance the need to curb the disease against the catastrophic economic and broader societal damage caused by harsh lockdowns

   breitbart[.]com/health/2020/07/30/effectiveness-unproven-dutch-lawmaker-advises-against-wearing-masks/

 2. Adica la terase si cluburi nu e obligatorie masca ? Bine ca e obligatoriu in locurile de promenada , cretinilor , dar la terasa si cluburi e la liberul arbitru. Va e frica de va cacati pe voi ca nu va voteaza baietii care oricum nu merg la vot ca nu se trezesc, pt ca au fost in club si dup-aia baga un serial pe netflix , nu mai ramane timp si de vot. Sau nu puteti sa le inchideti robinetul la baietii cu terasele care va sponsorizeaza vacantele.

 3. Nu pot să treacă prin spatele tribunalului fără masca? De ex! Nu in fața, la dos, vreau sa spun. Nu de alta, dar azi, erau 37 de grade in București si am incercat sa merg cu masca, vreo 100 de m de la metrou! Am transpirat, imi curgea in ochi, ma usturau, iar sub mască, imi curgeau muci si bale, ceva de” vis”! Sincer, sa mi dea amenzi..si 100 pe zi, eu asa ceva nu as purta pe strada pana nu scade temperatura sub 25 de grade nici bătut cu biciul! Viața continuă, scopul vieții mele (atata cat mai e din ea), nu e feritul de COVID!

 4. „a scazut”, „36 de paturi” …
  Pe litoral si cladirile pensiuni sunt construite la mai putin de 2 m una de cealalta. Camerele sunt doi pe doi asa ca intre ferestre nu e cine stie ce distanta. Tuseste unu si imbolnaveste tot Galatiul.

 5. După mintea lor virusache ataca pe faleza doar intre orele 18-24, iar la terase și cluburi deloc. Vă pisați pe voi de frica alegerilor și a baronilor locali.Mai bine îmbolnăviți lumea decât să luați masurile ce se impun.Dar sa- r putea să va coste !

 6. Intelegem ca pe plajele aglomarate unde sezlongurile sunt lipite unele de altele si nu se respecta deloc distanta impusa, nu circula acest COVID19, mai intelegem si ca circula mai mult dupa ora 18:00 :))) stupid! mizerabil! Autoritatile ar face bine sa verifice plajele ultraaglomerate unde nu se tine deloc cont de lege, virus, distantare… dar in Constanta unde-i lege e tocmeala cand banul face legea… Trist! Mizerabil!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.