G4Media.ro

Mărturia unui fost învățător: Am avut în clasă copii ce repetau anul.…

Mărturia unui fost învățător: Am avut în clasă copii ce repetau anul. Cât de greu îi este unui copil să trăiască cu acest stigmat!

“Cât am fost învățător, am avut în clasă atât copii foarte motivați, având parte de sprijinul părinților, cu rezultate academice foarte bune, cât și copii ce repetau anul pentru prima sau a doua oară”, scrie Vasile Brașovanu, absolvent al programului Teach for Romania. Într-o analiză trimisă Edupedu.ro, fostul învățător povestește: “am observat ce înseamnă să fii un elev repetent, cât de greu îi este unui copil să trăiască cu acest stigmat, cu atât mai mult să progreseze”.

“În ultimii 4 ani am lucrat cu copii atât din școli publice, cât și din școli private. Am observat pe de-o parte ce înseamnă sărăcia și cum poate ea influența viața unui elev, cât și ce înseamnă resursele financiare aduse fără limite, lipsite însă de o prezență afectivă a părintelui în viața copilului.”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. in plus, nici nu trebuie notari pentru copiii mici.

  2. Da…nu știu cât le e de greu..eu îmi amintesc că repetenții, la generala, erau cei mai „cool”, ne băteau pe toți, evident, fiindcă erau mai mari! Nu-mi amintesc sa fi „suferit” sau sa ii doară in cur că repeta clasa! Pai, pe logica domnului învățător, de ce sa nu le trimita direct acasă diploma? E cam tot aia!

  3. daca nu sunt evaluati corect, analfabetii ajung sa obtina si doctorate!

  4. ABRAMBURICA AR TREBUI SA INCEPA CU MARIONETA LUI DADDY.

  5. Invățătorul consideră că acești copii duc lipsa unei afectiunii pe care dorește să o suplinească, încurajandu-i precum o mamă. Însă te întrebi, dacă statul e mama care își pupa pe frunte odorul când la 7 ani nu reușește să-și scrie numele, oare unde este cel care disciplinează, adică tatăl? Tatal este alta parte a statului care e si el prezent dar se va manifesta puțin mai tarziu, însă nu sub forma altor invatatori iubitori ci sub forma sistemului de justiție și cel penitenciar. Si, când te uiți puțin cum arată o celula de pușcărie pe dinăuntru, de abia atunci îți dai seama ce fel de mama (învățătorul) si ce fel de rata (gardianul) este statul. Pune mana pe carte și lasă scuzele ca, dacă nu o faci, în celulă o sa ai tot timpul din lume sa le împărtășești cu fratiorii tai.