G4Media.ro

VIDEO Marturia unor supraviețuitori ai masacrului din Texas, soldat cu 20 de…

VIDEO Marturia unor supraviețuitori ai masacrului din Texas, soldat cu 20 de morți și 26 de răniți: A început să împuște pe toată lumea, cu furie

Masacru în Texas: 20 de oameni au fost omorâți într-un centru comercial și 26 au fost răniți, într-un atac armat pe care poliţia îl pune pe seama urii rasiale, transmite Digi24.ro

S-a întâmplat în oraşul El Paso de la graniţa cu Mexicul, unde trăieşte o mare comunitate de hispanici. Ucigaşul, un tânăr de 21 de ani, a fost prins de poliţie după câteva minute. Atacurile de acest gen au devenit o obişnuinţă în Statele Unite – drept dovadă, cel de acum din Texas este al 250-lea de la începutul anului.

Peste două mii de oameni erau în centrul comercial din El Paso, în momentul în care în clădire a intrat tânărul înarmat cu o puşcă de asalt. Fără să stea pe gânduri, el a deschis focul la întâmplare, spre groaza clienților care s-au ascuns în magazine.

– Plecăm, trebuie s-o facem! Cel care rămâne ultimul închide acea ușă.

– Atacatorul e acolo?

– Vine de acolo, din acea direcție.

Timp de mai multe minute, atacatorul s-a plimbat prin magazine, în căutarea victimelor. I-a vânat astfel pe oameni unul câte unul, până când trupele speciale ale poliției au ajuns la fața locului și l-au încătușat.
Atacatorul înarmat a pătruns cu o cască antifon pe urechi

Într-o înregistrare a camerelor de supraveghere făcută publică de canalul local KTSM se poate observa cum atacatorul înarmat şi cu cască antifon pe urechi pătrunde în hipermarket.

Magazinul tocmai scosese la vânzare rechizite şcolare şi, conform estimărilor poliţiei, în momentul producerii atacului între 1.000 şi 3.000 de clienţi se grăbeau să îşi facă cumpărăturile.

Înregistrări ale mai multor persoane aflate în zonă în momentul producerii atacului conţin scene de panică în care se pot vedea clienţi care aleargă pentru a se adăposti, iar pe jos pot fi zărite cadavre, în timp ce în altele, filmate în zona comercială, se audă împuşcături la intervale regulate.

Robert Curado a declarat pentru ziarul El Paso Times că s-a ascuns împreună cu mama sa între două distribuitoare de la intrarea în Walmart. „Bărbatul a încercat să tragă asupra mea de sus, dar m-a ratat pentru că m-am trântit la pământ”, a povestit Curado, care a mai declarat că arma atacatorului era o mitralieră AK-47.

Miguel Rodriguez, unul dintre supraviețuitori a povestit că a mers să cumpere o jucărie pentru fiul lui de 7 ani când a auzit focurile de armă. „A început să împuște pe toată lumea, pe fiecare culoar, cu furie”.

Citește integral pe Digi 24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Alo, rezistacii, coruptia nu mai ucide aici? Cred ca tot de la Dragnea se trage. Sau pe SUA nu aveti jurisdictie?