G4Media.ro

Marți se alege un nou președinte al Camerei Deputaților. Liderul PSD, Marcel…

Marți se alege un nou președinte al Camerei Deputaților. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a anunțat candidatura

Preşedintele Camerei Deputaţilor urmează să fie ales, marţi, în şedinţa de plen a forului, liderul PSD, Marcel Ciolacu, anunţându-şi candidatura pentru această funcţie, transmite Agerpres.

Potrivit programului afişat pe site-ul Camerei, pe ordinea de zi a plenului, care începe de la ora 11,00, figurează şi alegerea unor noi membri ai Biroului permanent, cel mai probabil în locul celor propuşi miniştri în Cabinetul Nicolae Ciucă – Sorin Grindeanu, Alexandru Rafila, Marius Budăi şi Florin Roman.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că îşi depune candidatura pentru şefia Camerei.

„Mâine (marţi – n.r.) îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor deoarece s-a conturat o majoritate. Am înţeles că şi domnul Cîţu îşi va depune pentru şefia Senatului”, spunea Ciolacu.

În 13 octombrie, fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din fruntea Camerei Deputaţilor, după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului, iar funcţia a rămas oficial vacantă în 18 octombrie, după ce plenul a votat hotărârea în acest sens.

Biroul permanent a decis ca şefia Camerei Deputaţilor să fie deţinută prin rotaţie de vicepreşedinţii forului legislativ.

Din 2 noiembrie, social-democratul Sorin Grindeanu a preluat preşedinţia interimară. Anterior, interimatul a fost deţinut pentru două săptămâni de liberalul Florin Roman.

Conform regulamentului, preşedintele Camerei Deputaţilor este ales, prin vot secret, cu buletine de vot, pe care sunt înscrise numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Camerei Deputaţilor candidatul care a întrunit votul majorităţii deputaţilor. Dacă niciun candidat nu a întrunit, după două tururi, votul majorităţii deputaţilor, se organizează noi scrutine, în urma cărora va fi declarat preşedinte candidatul care a obţinut majoritatea sufragiilor parlamentarilor prezenţi, în condiţiile întrunirii cvorumului de şedinţă.

De asemenea, membrii Biroului permanent sunt aleşi prin vot deschis.

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. sa vina Dancila 2
  ,o sa ne distram copios,e adevarat pe banii si parerea de rau a noastra ca locul este destinat in general celor care stiu sa citeasca,
  iumor de parlament

  • Randem noi dar nu este rasul nostru, alesii sunt oglinda societatii, noi i-am votat pe o sticla de ulei. Din pacate astia nu ma reprezinta si vor face orice ca sa acumuleze averi si mai mari, nimic pentru popor.
   La noi nu se produce o emulatie pe meritrocatie, emulam doar hotie si impostori cu dilome de 2 lei, agramati.
   Ne-am bucurat ca am scapat de veorica si am dat de tasu!
   Vai de romanica…

 2. De la haitasul lui haysam, la vaslasul lui dragnea. Are experienta deosebita în relația cu marii borfasi ai tarii ca sa fie numit acum președintele camerei deputaților. Realizările de pana acum îl recomanda mai degrabă pentru Rahova decât pentru parlament.