G4Media.ro

Marius Nistor, Federația Spiru Haret: Greva continuă de marți încolo. Câtă vreme…

Sursa foto: G4Media

Marius Nistor, Federația Spiru Haret: Greva continuă de marți încolo. Câtă vreme colegii noștri au spus că nu sunt mulțumiți, că nu cred în nici un acord, va continua această grevă

Liderul Federației Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, marți seara, la Antena 3, că greva profesorilor va continua de marți încolo, după ce se va încheia minivacanța de 1 iunie.

”Greva continuă de marți încolo. Câtă vreme colegii  noștri au spus că nu sunt mulțumiți, că nu cred în nici un acord, va continua această grevă.  Pentru prima dată nu am nici o soluție. Totul depinde strict de ce doresc colegii noștri. Este vorba de ceea ce cred oamenii. Au fost ignorați atât amar de vreme. Sunt puțin dispuși să mai asculte ceva. Am ajuns în situația prin amânări repetate, mișcarea se radicalizează. Este dreptul oamenilor să facă așa ceva. Este dreptul lor”, a declarat Nistor.

Amintim că Marius Nistor a declarat, marți, la ieșirea de la întâlnirea cu președintele Iohannis, că „există posibilitatea de detensionare, dar decizia va fi a colegilor noștri”.

„Vom consulta colegii și vom da un răspuns. (…) E o șansă optimă pentru toți colegii noștri ca problemele lor să poată să fie rezolvate. E un angajament foarte ferm”, a susținut Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Președintele Klaus Iohannis s-a angajat, joi, să gireze un „acord politic” între coaliția de guvernare și sindicatele din educație, au anunțat liderii sindicaliștilor după întâlnirea de la Cotroceni cu șeful statului, fără să explice însă ce va conține acest acord. Liderii sindicatelor au dat ulterior declarații optimiste, pentru prima oară de la începutul grevei, în contrast puternic cu respingerea fermă a soluțiilor propuse de premierul Ciucă. De remarcat că declarațiile optimiste ale celor trei lideri de sindicat au fost contestate puternic de profesorii aflați la miting în fața Palatului Cotroceni, care au cerut continuarea grevei.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...