G4Media.ro

Marius Iacob a demisionat din funcția de adjunct al șefului DNA după…

Marius Iacob a demisionat din funcția de adjunct al șefului DNA după ce a fost sancționat de Înalta Curte

Marius Iacob a demisionat marți din funcția de adjunct al șefului DNA, potrivit unei declarații a acestuia pentru G4Media.ro. El și-a depus demisia la Ministerul Justiției, iar la CSM a depus o cerere de continuare a activității la DNA ca simplu procuror de execuție.

Demisia lui Iacob, care a fost multă vreme adjunctul luarei Codruța Kovesi la Parchetul General și la DNA, vine la o zi după ce un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis o acţiune a Inspecţiei Judiciare şi a dispus ca procurorul-şef adjunct al DNA, Marius Iacob, să fie sancţionat cu avertisment pentru săvârşirea unei abateri disciplinare.

Iniţial, în septembrie 2018, Secţia pentru procurori a CSM a decis că Marius Iacob nu a săvârşit o abatere disciplinară, însă Inspecţia Judiciară a făcut recurs, care a fost admis luni de Instanţa supremă.

„Cu majoritate. Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 9P din 11 septembrie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.8/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată şi, în rejudecare, admite în parte acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară. În temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, aplică pârâtului Iacob Marius Constantin – procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie sancţiunea constând în <<avertisment>> pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege”, se arată în decizia instanţei, citată de Agerpres.

Foto: Marius Iacob (dreapta – InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Il asteptam in Piață. Poate-si face cont pe Patreon si pornim la treaba

 2. Dar Procurorul General EU nu o sa aiba nevoie si de adjuncti, ca doar nu o sa-i fugareasca pe hoti si pe talhari de …una singura?

 3. Din pacate ramanem doar cu mafiotii din sistem, ce vor face in continuare jocul celor de la putere , prin sectii speciale si inspectii judiciare aservite politicienilor corupti.
  Procurorii europeni proaspat alesi se vor amesteca prea putin in noroiul justitiei romanesti.

 4. O noua victima a mafiei din justitie, a judecatorilor corupti de la ICCJ, aflati in slujba grupului infractional organizat psd si alde, care ii achita pe infractorii din mafie, dar ii condamna pe procurorii si pe judecatorii care isi fac in mod corect datoria.
  Ce fac magistratii in fata atacului mafiei impotriva justitiei ?
  Ce fac magistratii cinstiti, corecti, competenti, inteligenti, incoruptibili si nesantajabili, atunci cind vad ca mafia pune stapinire pe justitie ?
  Ce fac magistratii cinstiti, corecti, competenti, inteligenti, incoruptibili si nesantajabili, atunci cind vad de decizii aberante ia CCR ?
  Ce fac magistratii cinstiti, corecti, competenti, inteligenti, incoruptibili si nesantajabili, atunci cind vad ce aminari si ce achitari dau judecatorii corupti de la ICCJ ?
  Ce fac magistratii cinstiti, corecti, competenti, inteligenti, incoruptibili si nesantajabili, atunci cind vad ce fac judecatorii corupti de la CSM ?
  Ce fac magistratii cinstiti, corecti, competenti, inteligenti, incoruptibili si nesantajabili, atunci cind vad ce abuzuri face Sectia Speciala ?
  De ce nu ii trimit in judecata pe judecatorii corupti de la CCR, de la CSM, de la ICCJ, de la Curtile de Apel si de la Judecatorii, pentru abuz in serviciu, pentru obstructionarea justitiei, pentru favorizarea infractorilor, in forma continuata ?
  De ce nu dau in judecata Romania ca Curtea Europeana de Justitie pentru atacul impotriva statului de drept, pentru atacul impotriva independentei justitiei ? De ce nu cer Curtii Europene de Justitie sa oblige Romania sa abroge toate modificarile aduse legilor justitiei, sa desfiinteze Sectia Speciala ?

 5. Bine ca a scapat cu viata, cu mafia nu e gluma.

 6. S-a dus dupa Elodia…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.