G4Media.ro

Marius Budăi, PSD: Comasarea alegerilor va permite o participare mai largă la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Marius Budăi, PSD: Comasarea alegerilor va permite o participare mai largă la vot / Democraţia nu a murit nici în Germania, nici in Italia, nici în Belgia sau Irlanda

Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene Botoşani a Partidului Social Democrat (PSD), deputatul Marius Budăi, consideră că o eventuală comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale ar fi în beneficiul democraţiei, transmite Agerpres.

El a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că scrutine pentru Parlamentul European, dar şi pentru administraţiile locale au loc, simultan, în mai multe state ale Uniunii Europene, ţări în care „democraţia nu a murit”.

„Democraţia nu a murit nici în Germania, nici in Italia, nici în Belgia, Irlanda şi alte state UE unde se comasează alegerile locale cu cele europarlamentare. Cei care contestă comasarea alegerilor îi desconsideră pe alegători. Ei spun că alegătorii nu sunt capabili să distingă între tematica locală şi cea europeană. Cu alte cuvinte, alegătorii nu ar fi suficient de inteligenţi să facă această deosebire. Există un argument viabil în favoarea acestei comasări dintre locale şi europarlamentare: vom avea o participare mai largă la vot, ceea ce este în beneficiul democraţiei. O participare mai mare înseamnă mai multă legitimitate pentru cei aleşi”, a afirmat Budăi.

Fostul ministru al Muncii este convins că o prezenţă mai ridicată la vot este în defavoarea unor formaţiuni politice precum Alianţa pentru Unirea Românilor sau Uniunea Salvaţi România.

„Constatăm deci că cei de la AUR şi USR se tem de o prezenţă mai mare la vot. Practic, se tem că vom avea o prezenţă mai mare la europarlamentare. Ei mizau pe absenţă, nu pe participare, şi de aceea sunt deranjaţi de comasare”, a adăugat liderul social-democrat din Botoşani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Ar fi interesant de vazut ce spuneau ji g odiile astea cand Boc a vrut sa comaseze alegerile din 2012. Problema nu e ca se comaseaza, problema e ca voi le vreti comasate doar cand aveti voi interes.

  2. Democrația a murit demult. E zombi.

  3. A compara democrația din Germania cu „democrația” mimată în România este lipsă de bun-simț.

  4. Declarație venită de la un consumator și hărțuitor sexual , conform colegilor lui din partid . Nu înțeleg de ce publicați orice declarație a unora care sunt în groapa de gunoi a istoriei .

  5. Are dreptate in tarile mentionate democratia nu a murit insa la noi e moarta si ingropata de ceva timp. Cand un personaj penibil ca budigai isi da cu parerea despre democratie sigur e o problema

  6. Lipsa rușinii, NE-rușinarea și tupeul îi fac pe acești politruci cu carte puțină, terminată târziu să se creadă importanți oameni de stat. Și mulți se uită în gura unuia precum Budăi.

  7. Pai domnule Budai,acolo nu dau partidele milioane de euro,din banii publici, televiziunilor pentru propaganda

  8. Iar a apărut marțafoiul ăsta ?