G4Media.ro

UPDATE Marina Ovsyannikova, după ce a fost plasată în arest la domiciliu:…

sursa foto: Captură video Twitter

UPDATE Marina Ovsyannikova, după ce a fost plasată în arest la domiciliu: „Nu regret ce am făcut, o voi considera ca pe o onoare, oricare ar fi consecințele/ Am nevoie totuși de susținerea voastră”/ La scurt timp de la postări, pagina de Twitter a dispărut

UPDATE La scurt timp de la postările făcute de Marina Ovsyannikova, pagina acesteia de Twitter nu a mai putut fi accesată.

știrea inițială

„Nu regret ce am făcut. Oricare ar fi consecințele, o voi considera ca pe o onoare”, a scris pe Twitter, marți la prânz, Marina Ovsyannikova, editorul care a transmis un mesaj anti-război la televiziunea rusă de stat.

Aceasta anunțase în dimineața de marți, pe aceeași rețea de socializare, că a fost eliberată din arest și plasată în arest la domiciliu.

„După o noapte grea în arest, am fost eliberată și acum pusă în arest la domiciliu”, a scris Ovsyannikova, care a transmis că a fost anunțtă de avocat că riscă o pedeapsă între 5 și 10 ani de închisoare:

„Nu știu ce se va întâmpla cu mine în curând. Avocatul meu mi-a spus că s-ar putea să risc o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani, conform codului penal. Nu regret. Am nevoie totuși de susținerea voastră”.

Marina Ovsyannikova, editor al televiziunii de stat ruse Rusia 1, a transmis luni un mesaj anti-război în direct, în spatele unei colege care transmitea știrile oficiale de la Kremlin.

Tânăra angajată la televiziunea de stat a scandat ”Fără război! Opriți războiul!” în timp ce afișa un mesaj similar și trecea prin cadrul colegei sale, intrând astfel în direct. Televiziunea a oprit transmisia imediat și a schimbat cadrul și știrea.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis marți un mesaj de solidaritate cu Marina Ovsyannikova.

„Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război (…) Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”, a transmis Zelenski.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. deci parasuta aia din fata e o sustinatoare a lui putin. evident, super bine platita. amarata de a tipat opriti razboiul si care e in fundal va plati insa din greu si ea si familia ei. asta e diferenta de oameni.

 2. oare ea este alesul ?

 3. Țineți minte: Marina Ovsyannikova va primi următorul premiu Nobel pentru pace!

 4. Parcă…
  Dar uite că, pentru a veni în întâmpinarea numeroaselor cereri din partea cititorilor, era nevoie de un deznodământ. Ce mai contează acum un amănunt oarecare, precum acela că Twitter e interzis în Rusia?
  Ca să nu mai pomenim de faptul că își înseamnă compatrioții ruși s-o susțină într-o engleză impecabilă (erau facsimilurile pe Hotnews)…

  PS: Nu, nu neg curajul înălțător al acestei fete extraordinare… Însă eu, personal, nu pot trece cu vederea neconcordanțe, scăpări de acest gen. Sorry, dar sunt jurnalist de formație. Defect profesional, să-i spunem…

 5. Atata timp cat nu sunt interzise VPM-urile nu e interzis nici twiter,

 6. Ce-i trollule nu te simti bine in Vest?

 7. de acord in principiu, doar ca ceea ce se intampla in est nu este cenzura, este dictatura totalitara, termenul in sine s-a reinventat in vest datorita plictiselii in democratie.

  in est dictatura striga oameni care fac puscarie, care sunt torturati etc pentru opinie.
  in vest dictatura striga coruptiii cand legea ii prinde la furat, mai striga unii fara educatie cand statul ii obliga se sa spele pe maini, dinastea.

 8. @Dan13, de acord in principiu, doar ca ceea ce se intampla in est nu este cenzura, este dictatura totalitara, termenul in sine s-a reinventat in vest datorita plictiselii in democratie.

  in est dictatura striga oameni care fac puscarie, care sunt torturati etc pentru opinie.
  in vest dictatura striga coruptiii cand legea ii prinde la furat, mai striga unii fara educatie cand statul ii obliga se sa spele pe maini, dinastea.

 9. puteti sterge stirea daca va e greu sa verificati, contul acela de twitter este fals, nu se stie nimic despre ea de cand a fost arestata

 10. @Cristian
  O observație corectă, ce-i drept. Din străfundurile memoriei mele se ițește însă o informație de acum 2-3 luni, care spunea că cele mai importante VPN-uri fuseseră ban-ate în Rusia. Preventiv, probabil… Poate că totuși memoria mă înșeală. Sau poate că o fi apelat la un VPN mai obscur.
  Una peste alta însă, fata e o eroină…