G4Media.ro

VIDEO Un editor de la televiziunea de stat rusă a transmis un…

VIDEO Un editor de la televiziunea de stat rusă a transmis un mesaj anti-război în direct, în spatele unei colege care citea știrile oficiale/ Tânăra a scandat ”Fără război! Opriți războiul!”, televiziunea anunță controale

Un editor de la televiziunea de stat rusă a transmis un mesaj anti-război în direct, în spatele unei colege care transmitea știrile oficiale de la Kremlin. Informația a plecat de pe contul de Twitter al ziaristului Kevin Rothrock de la publicația rusă independentă Meduza.io.

Reacția jurnalistei vine la doar 3 zile după ce au apărut primele fisuri în propaganda rusă, atunci când doi invitați la principalul talk-show de propagandă au criticat războiul, spre disperarea moderatorului.

Tânăra angajată la televiziunea de stat a scandat ”Fără război! Opriți războiul!” în timp ce afișa un mesaj similar și trecea prin cadrul colegei sale, intrând astfel în direct. Televiziunea a oprit transmisia imediat și a schimbat cadrul și știrea.

Agenția de presă rusă Tass.com a transmis deja că televiziunea Rusia 1 face verificări cu privire la incidentul în care ”o necunoscută” a intrat în cadrul unei transmisii live.

Tot ziaristul de la Meduza a publicat o fotografie cu Marina Ovsyannikova, care nu este ”necunoscută” la televiziunea oficială a Kremlinului, ci editor în cadrul acesteia.

Doi invitați la principala emisiune de propagandă de la puternica televiziune de stat Rusia 1 au criticat, vineri, războiul pornit de Kremlin împotriva Rusiei, spre disperarea gazdei talk-show-ului, transmitea publicația britanică The Telegraph. Același lucru s-a întâmplat joi și la o emisiune a televiziunii oficiale a armatei ruse.

Au fost primele forme de opoziție publică la adresa războiului declanșat de Vladimir Putin, în condițiile în care o lege votată rapid săptămâna trecută pedepsește dur, cu până la 15 ani de închisoare, orice critică la adresa deciziilor Kremlinului legate de război.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Maine aduce el, personal, nuclearele de la Deveselu la Chiv, asa cum doreau oamenii de bine.

 2. Curaj enorm, bravo jurnalistei !!

 3. incepe sa se clatine sandramaua?

 4. N-apucă putin luna aprilie! Țineți minte!

  • Deadline-ul e la 9mai la parada militara cind vrea sa prezinte niste rezultate palpabile.

  • Ar fi bine! Dar nu știu ce informatii dețineți de sunteți asa optimist.

 5. Doamne ajuta! O eroina!

 6. Respect!

 7. Cât curaj are doamna asta…
  Ii doresc multă sănătate reziliență și tărie psihică având în vedere că o așteaptă niște ani grei…😢

  • in romana rezilienta inseamna altceva decat in engleza, il folosesti eronat.

 8. Hei postacilor! Cei care îi sugeti ciorapii lui Putin. Ce să mai cred. Nu cred ce spun americanii, capitaliștii, odiosii. Acum ne spuneți să nu credeam nici ce ne spun canalele de tv rusești? Vai de capul vostru.

 9. Măi ruşilor nu e îndeajuns decât să ieşiţi câteva milioane bune în fiecare oraş mare şi veţi scăpa pentru totdeuna de ei şi va fi PENTRU TOTDEUNA CĂ SUNT ULTIMII CA CEI DE GENUL LOR, sunt specii pe cale de dispariţie motiv care fac ce fac astăzi că ştiu că e ULTIMA lor şansă.
  Chiar numai cei câţiva tineri mai au curaj în RUSIA şi au reuşit să vă îngenuncheze de tot, nu mai există nici un pic de resursă undeva ascunsă pe acolo în sinea vostra să vă facă să vă găsiţi curajul, nici măcar de o revoluţie nu va fie nevoie şi doar să vă impuneţi voinţa civilizat şi fără violenţă dar nu poate să o facă singuri doar câţiva tinerei şi are nevoie de susţinerea unei majorităţi.

  Ce nu înţeleg cei ca Putin e că lumea de azi nu mai e lumea lor şi a celor ce vor urma şi în senilitatea lor ţin cu dinţii de lucruri care nu le mai vrea nimeni şi nici macat nu sunt interesaţi şi chiar dacă indignarea e mai răzleaţă acuma în scurt timp se va transforma într-un şuvoi care va acoperi totul pentru că lumea nouă va lupta pentru viitorul lor că vor fi obligaţi să o facă FIINDCĂ CHIAR EI ÎI VOR OBLIGA AŞA CĂ NU E MAI BINE SĂ OPRIM ŞUVOIUL ÎNAINTE DE A FACE MAI MULTE VICTIME INUTILE ŞI FĂRĂ SENS CARE VA DUCE ORICUM LA ACELAŞI DEZNODĂMÂNT?

  Nici măcar nu au şanse de câştig că sunt în minoritate şi neputincioşi la finalul vieţii depăşiţi din toate punctele de vedere şi nici măcar nu mai au ce oferi şi nu au nici o motivaţie că ei nu vor decât să conserve o lume care au avut-o odată şi care azi nu mai e valabilă şi nimica altceva, deci ce nu înţelegeţi?

 10. primul semn aranjat la o televiziune . ce pasi marunti a facut spre stinga domnisoara sau doamna in cauza . un semn bun .

 11. Romani ! Un popor care scapa pe politicieni din mana este o tara esuata ! Nu lasati buboiu sa coaca !

 12. Ăsta CURAJ!!!! Practic femeia și-a semnat condamnarea la moarte într-o țară în care delictul de opinie este pedepsit foarte aspru!!!

 13. Jos pălăria pentru jurnalista. Curajoasă intervenția în direct.. LA cati mai multi jurnaliști curajoși. Lăsați propaganda putinista și spuneți ADEVARUL. Aceasta este menirea unui jurnalist. Ai auzit dle. jurnalist Soloviov ? Ce credibilitate vei avea, cand se va sfarsi cu actuala propaganda mincinoasa putinista?

 14. Dacă o femeie are curajul să-l provoace pe piticul atomic, atunci este clar ce bărbați are armata cotropitorilor roșii. Stimă, pentru femeia jurnalist!

 15. „au criticat, vineri, războiul pornit de Kremlin împotriva Rusiei” – adicatelea cum?