G4Media.ro

Marilen Pirtea, deputat PNL: Tensiune în Inspectoratele Școlare Județene, unde se termină…

Marilen Pirtea, deputat PNL: Tensiune în Inspectoratele Școlare Județene, unde se termină mandatele și schimbarea va fi politizată. Liberalii cer desființarea inspectoratelor

Tensiune în Inspectoratele Școlare Județene, unde se termină mandatele de conducere. “Fără să fie exclusă reconfirmarea pe posturi a unor inspectori generali, cei care și-au respectat cu strictețe ordinele date de la șefii politici, etapa de schimbare a conducerilor de inspectorate județene va induce o accentuare a politizării mecanismului public de conducere școlară”, susține deputatul liberal Marilen Pirtea. Acesta anunță că liberalii cer desființarea inspectoratelor școlare județene.

Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara și deputat PNL, anunță că “liberalii cer profesionalizarea managementului școlar și depolitizarea sistemului educațional prin desființarea inspectoratelor școlare județene”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ar fi bine sa scapam de dulapul cu slugi PSD care e institutia Inspectoratul Scolar.

  Dar ma indoiesc, multi romani sunt curve politice, se inchina la orice gainar pentru un post unde nu trebuie sa faca nimic.

  • Singurul partid care a făcut ceva pentru țară, este PSD! Votați PSD!

  • A, si vrei sa zici ca directorii or fi niste onameni de stiinta, independenti, incoruptibili, apolitici, etc… O, vai! Directorii, baiete, se muta de la un partid la altul cit ai zice „scoala” , ca sa-si pastreze scaunele. Politizare mai mare nu poti face decat dand putere deplina directorilor. O sa vedem acelasi sistem ca in universitati, al caror exponent este Pirtea: nepotism la greu, proiecte facute de subalterni si platite sefilor, batjocura la adresa profesorilor fara sustinere politica etc… Deja, in scoli, ori te pui bine cu cercul din jurul directorului, ori esti marginalizat, frecat si umilit la greu: ti se dau cele mai naspa clase, esti ultima prioritate la orar, esti parat ori de cate ori intarzii 5 minute, te incarca cu tone de activitati neplatite etc… Pirtea se zbate pentru ca o mana de oameni agreati de partid sa faca legea in scoala. E lupta intre puterea locala si cea centrala, nimic altceva.

 2. Solutia e depolitizarea atat a inspectoratelor cat si a directorilor. Doar ca nu se vrea.
  Inspectorii de specialitate sunt de multe ori un factor de echilibru in relatia director-profesor.

  • Așa este, însă regula se aplica peste tot unde își bagă politicul coada: spitale, DSP-uri, regii autonome, etc.

 3. Cum sa te cheme Marilen? Si Pirțea? Asa ceva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.