G4Media.ro

Marian Oprișan, după ce George Simon s-a plimbat în fața casei sale,…

Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Marian Oprișan, după ce George Simon s-a plimbat în fața casei sale, despre care liderul AUR a spus că face 3 milioane de euro: Voi depune plângere la Parchetul General pentru instigare la violență și ură/ Voi cere în instanță diferența dintre 3 milioane de euro și valoarea reală a proprietății, adică 375.000 de euro

Fostul lider al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, va face plângere penal împotriva lui George Simion, pentru incitare la ură și violență, după ce liderul partidului extremist AUR s-a plimbat în fața casei despre care a spus că valorează 7 milioane de euro și că ”singura cale de a curăța România” este ”confiscarea averilor nejustificate”. Oprișan a mai spus că îi va solicita în instanță lui Simion diferența dintre 3 milioane de euro și 375.000 de euro, cât susține că valorează proprietatea sa. ”Hulpavul își pregătește întoarcerea ca să fure, pentru el, pentru mama lui și pentru secretara pe care a luat-o de nevastă. Confiscarea averilor nejustificate, singura cale de a curăța Români”, a declarat Simion, duminică seara, într-un live pe Facebook din fața casei lui Oprișan.

Este absolut regretabil că un personaj care se dorește politic incită la ură și violențe, care în mod repetat incită la ură și violență. Domnia sa se crede în Rusia. Numai în Rusia averile cetățenilor care au realizat ceva în viață pot fi confiscate la ordinele unui personaj politic. Lui Simion îi place în Rusia, nu în UE sau în state guvernate de legi.

Declarația lui Oprișan pentru G4Media.ro

 • ”Îi dau o veste proastă lui George Simion. Nu trebuie să-și mai mintă susținătorii așa cum o face adeseori. Prin lege, în România averile pot fi confiscate dacă sunt rezultatul unor infracțiuni. Culmea este că inclusiv Simion a făcut plângere penală la Parchet pentru proprietățile familiei mele, rezultatul fiind neînceperea urmăririi penale, deci nevinovăția mea sau al vreunui membru al familiei. De asemea, opinia publică trebuie să știe că casa mea, care are doar cinci camere, plan-parter, și am fost sub ancheta DNA 7 ani de zile.
 • Trebuie să mai spun că averea mea și a familiei mele au fost verificate de ANI în permanență în ultimii șapte ani. Suntem cetățeni onești, curați ca lacrima, nu am furat niciodată nimic și am plătit taxe și impozite statului român la zi.
 • Pentru faptele lui George Simion, în zilele imediat următoare voi depune o plângere la Parchetul General în baza art . 369 CP, pentru incitare la ură și violență. De asemenea, voi da publicității textul acțiunii pe care o voi înainta instanței de judecată, unde-i voi cere în instanță diferența dintre valoarea reală a proprietății, adică 375.000 de euro și 3 milioane de euro cât susține George Simion că ar valora casa în care locuiesc împreună cu copiii, cu familia și cu mama mea.”
Sursa Facebook: Aktual24.ro

Context

Liderul AUR, George Simion, a instigat, duminică seara, pe Facebook „să fie confiscate averile nejustificate”. El s-a plimbat în Vrancea prin fața casei fostului președinte al Consiliului Județean, Marian Oprișan, pe care-l acuză că a furat pentru a-și construi complexul imobiliar imens pe care-l deține pe numele mamei sale. Simion spune că Marian Oprișan plănuiește să revină în administrație și trebuie împiedicat cu orice preț.

„Aceasta este casa lui Marian Oprișan, pusă pe numele mamei lui, muncitoare într-o fabrica. Casele, că-s vreo 7, 8, una lângă alta, costă undeva la peste 3 milioane de euro. E un complex pe care un bugetar, fie el și președinte de Consiliu Județean nu avea cum să îl dobândească legal, nici el, nici mama lui, cu toate că el în declarații publice spune „mama mea sunt eu”. Dincolo de acest zid impozant, în fata căruia noi am mai protestat, este esența furtului României din ultimii 33 de ani”, spune George Simion pe contul său de facebook.

Acesta apreciază că administratorii corupți s-au vândut pe un milion, două, zeci, în timp ce oamenii cinstiți din zonă au plecat în străinătățuri pentru a-și asigura traiul.

„Deși zona e bogată, toți au plecat sa muncească prin Italia, Spania, Germania. Dar un lucru bun tot s-a întâmplat de când am protestat aici, că Oprișan n-a mai câștigat președinția Consiliului Județean. Dar hulpavul își pregătește acum întoarcerea, ca să fure pentru el, pentru mama lui, pentru secretara pe care a luat-o de nevastă”, a comentat Simion.

Liderul AUR îi îndeamnă pe susținătorii săi ca în 2024 să participe la alungarea „acestor clanuri mafiote”. „Contăm pe voi ca Marian Oprișan să nu mai câștige nici în Vrancea nici în altă parte, să nu-și mai bată joc de interesele noastre”

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. AUR nu făcea jocurile PSD?

  • Toate partidele sunt formate din grupuri de interes……si da AUR este copilul PSD👍🏼Te vezi troll dar esti dpar un simplu postac de duzina 😅

  • @newlevel circ ieftin, marca AUR apendicele PSD

 2. Teatru grețos intre prieteni PSD-PNL-UDMR-AUR, pentru a lăsa impresia că AUR ar fi alternativa la PSD-PNL, pentru ca după alegeri să se înfrățească cu toții in Parlament , asa cum a facut PNL!
  Singurii care știm că au deranjat cu adevărat au fost USR! Eu personal cu ei voi vota! Nu mă păcălește circul PSD-PNL vs AUR! 😏

 3. Sa se manance intre ele jivinele :))