G4Media.ro

Marian Iancu, condamnat la 14 ani închisoare pentru devalizarea Carom Onești, a…

Marian Iancu, condamnat la 14 ani închisoare pentru devalizarea Carom Onești, a pierdut procesul intentat la CEDO pentru presupuse condiții improprii în arest

Omul de afaceri Marian Iancu, condamnat în 2015 la 14 ani de închisoare pentru preluarea ilegală și devalizarea combinatului Carom Onești, a pierdut la CEDO procesul intentat împotriva statului român, potrivit deciziei comunicate de instanță.

Marian Iancu, aflat acum în Penitenciarul Rahova, a dat în judecată statul român pentru două presupuse încălcări ale Convenției pentru Drepturile Omului.

În primul rând, Marian Iancu a cerut condamnarea statului pentru că condițiile presupus inumane din celula în care și-a petrecut arestul preventiv.

În al doilea rând, omul de afaceri a denunțat presupusa lipsă de imparțialitate a completului de judecători care l-a condamnat definitiv.

CEDO a respins ambele plângeri.

Foto: Marian Iancu (Agerpres / ALEX MICSIK)

Citește aici Decizia CEDO

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ce nenorocit! Pentru ce-a facut la Onesti (si nu numai el) are trebui sa steal in ocna! Ca oricum prejudiciul nu-l mai recupereaza nici naiba! Ever!

  2. „Conditii improprii de arest”! Dar ce vroia, celula de nabab,cu trabuce si fetite pe canapele, elefanti auriti la caputul patului si fantani tip spa? Uite ca si CEDO e „rasista”,nu?

  3. Va mai recupera cineva, ceva de la acest malac?

  4. Cred ca mai cinstit ar fi sa facem staboruri tiganesti, apliCarea hotararilor sa treaca in s
    arcina clanurilor interlope si daca cineva ramane in viata sa se adreseze CEDO .

  5. Sa restituie bugetului Tarii banii furati,” de indata” . Asta nu se poate reclama la CCR? Sau CCR -ul este doar ptr. interpretarea Constitutiei , in functie de client?