G4Media.ro

Marea Britanie trimite elicoptere în Ucraina

wikipedia

Marea Britanie trimite elicoptere în Ucraina

Ministerul Apărării a anunțat că va trimite elicoptere în Ucraina pentru prima dată de la începutul războiului, potrivit The Guardian.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că va fi prima dată când aeronave pilotate vor fi trimise acestei națiuni devastate de război, după invazia Rusiei.

Potrivit BBC, vor fi furnizate trei foste elicoptere Sea King. Primul dintre ele a ajuns deja în Ucraina.

Wallace, care a făcut anunțul la Oslo, unde se întâlnește cu aliații pentru a discuta despre continuarea sprijinului militar pentru Kiev, a adăugat că Marea Britanie va trimite, de asemenea, încă 10.000 de cartușe de artilerie.

Informațiile vin după ce premierul britanic, Rishi Sunak, a vizitat capitala ucraineană pentru a prezenta un nou pachet de 50 de milioane de euro de ajutor pentru apărare, care include 125 de tunuri antiaeriene și echipamente pentru a contracara dronele furnizate de Iran.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Urmează F16 și s-a dus dra. cu Armata Roșie

  2. Eu am analizat cam ce armamente a trimis occidentul in Ucraina. Majoritatea armamentelor furnizate sunt pe post de fier vechi. Cea mai ieftina metoda de reciclare. Armamentele ajung in Ucraina, rusii le transforma in fier vechi, ucrainenii il recicleaza si vinde fierul tot in occident, iar occidentul ii da in schimb alte armamente bune de reciclat.

    • Si totusi ce spune despre armata Rusiei faptul ca isi ia bataie de la „vechiturile” Occidentale ? 😀 Ce spune despre armata Rusiei ca nu are nici o solutie sau echivalent la speta Himars, tehnologie de anii 90 americana ? :)) Ca sa nu mai subliniez ridicolul ideii ca ucrainienii strang fer vechi sub tir de artilerie rus ..

    • La câte tārâte ai in troacā normal cā anal-iza ti-a iesit maro.