G4Media.ro

Marea Britanie se pregătește de cele mai mari temperaturi din istorie. Meteorologii…

Sursa foto: Pixabay

Marea Britanie se pregătește de cele mai mari temperaturi din istorie. Meteorologii au prognozat 41 de grade

Marea Britanie ar putea avea luni cea mai călduroasă zi din istorie în această săptămână, cu temperaturi prognozate de până la 41 grade Celsius (106 grade Fahrenheit), transmite BBC.

Autoritățile guvernamentale au emis o avertizare roșie de căldură extremă pentru luni și marți în mare parte din Anglia, de la Londra și sud-est până la York și Manchester. Este prima alertă roșie de căldură din istoria Marii Britanii, iar meteorologii așteaptă depășirea recordului anterior de temperatură de 38,7 C, înregistrat la Cambridge, în 2019.

Temperaturi ridicate sunt, de asemenea, prognozate în întreaga Marea Britanie – cu avertizări de culoare galbenă în restul Angliei, în tot Țara Galilor și în părți din Scoția.

Luni, Londra va fi unul dintre cele mai fierbinți locuri din lume, temperaturile urmând să fie mai ridicate decât în Sahara Occidentală și în Caraibe, potrivit meteorologilor citați de BBC.

Capitala este prognozată să fie mai caldă decât Dakhla în Sahara Occidentală (24C), Nassau în Bahamas (32C), Kingston în Jamaica (33C), Malaga în Spania (28C) și Atena în Grecia (35C).

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter