G4Media.ro

Marea Britanie: Șase hoți români, condamnați la închisoare pentru furturi în valoare…

Români condamnați în Anglia, foto: Poliția Cheshire

Marea Britanie: Șase hoți români, condamnați la închisoare pentru furturi în valoare de peste 160.000 de lire din magazine

Membrii unui grup infracțional organizat format din șase români au primit pedepse de închisoare cu executare pentru furturi din supermagazine din Marea Britanie, în valoare de peste 160.000 de lire (185.000 de euro).

Nicolae Ilea, în vârstă de 36 de ani, Alin Mihai, în vârstă de 27 de ani, Florin Costea, în vârstă de 51 de ani, Ștefan Florin, în vârstă de 31 de ani, Marius Meiroșu, în vârstă de 25 de ani, și Gabriel Mocanu, în vârstă de 36 de ani, toți s-au declarat vinovați pentru infracțiunea de conspirație în vederea comiterii de furt, iar Curtea Coroanei de la Chester, din nord vestul Angliei, i-a condamnat pe fiecare la câte trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

Curtea a constatat că banda a călătorit prin țară furând articole de mare valoare din supermarketuri, vizând în principal magazinele Asda. Valul de infracțiuni lor a început miercuri, 29 aprilie 2019, când Mahai și Ilie au vizat supercentrul Asda Great Bridge din Tipton, West Midlands, Anglia.

În următoarele patru luni, Mocanu, Meiroșu, Florin și Costea s-au alăturat bandei. Între aprilie și septembrie în 2019, grupul a comis cel puțin 81 de infracțiuni separate la magazine aflate la distanță unul de celălalt precum Newcastle upon Tyne în Anglia, Cardiff și Bridgend în Țara Galilor, Fleetwood și Alloa din Scoția.

Cu fiecare ocazie, banda a acționat împreună ca o echipă pentru a distrage atenția personalului de securitate al magazinului prin activarea intenționată a alarmelor de securitate.

Acest lucru a permis altor membri ai bandei să scape din magazin cu obiectele furate fără a fi observați. Ei au vizat în mod special articole de mare valoare, cum ar fi cartușe de imprimantă, lame de ras, scutece și produse cosmetice, pe care apoi le-au vândut.

Sfârșitul campaniei lor infracționale a început după ce au vizat magazinul Asda Barons Quay din Northwich în iunie 2019 și au furat articole în valoare de aproximativ 1.000 de lire sterline.

În urma furtului, echipa Asda Protection Asset a luat legătura cu Poliția Cheshire, nord vestul Angliei pentru a raporta incidentul, despre care au bănuit că face parte dintr-o serie mai largă la nivel național.

Folosind înregistrări CCTV (camere cu circuit închis), camere ANPR (recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare) și date despre cărți de credit, polițiștii au reușit să identifice membrii bandei și să îi asocieze cu cel puțin alte 80 de incidente din toată țara.

După ce detectivii au adunat probe ample, Meiroșu, Costea și Mocanu au fost arestați joi, 10 septembrie 2019, în urma unei razii efectuate de ofițerii de la Unitatea de Poliție Locală Northwich la o adresă din strada Darwin, Oldham.

În timpul executării mandatului de percheziție, ofițerii au recuperat o serie de articole furate, inclusiv parfum, alcool, peste 50 de aparate de ras și mii de scutece pentru copii.

De asemenea, poliția a confiscat trei autovehicule pe care banda le folosise pentru a comite activitatea lor infracțională. Ilea, Florin și Mihai au fost de asemenea arestați în următoarele luni și toți cei șase bărbați au fost ulterior inculpați pentru conspirație în vederea comiterii de  furt.

Foto: Români condamnați în Anglia / Poliția Cheshire

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Ce fete…si ne mai miram de ce toti spun ca sintem tigani.

  2. Super! Uite că am găsit și candidații pentru postul de Ministru al Sănătății.

  3. Ce fetze de PSDisti au.

  4. pentru 160000 au primit 3,5 ani de puscarie, infractorul turnator de la latrina3 pentru o paguba de 60 de milioane a facut mai putin de 3 ani si inca nu s-a recuperat suma jafului…
    Daca esti politician infractor e mai bine sa fii hot in Romania …

  5. Mda , nu-i de lauda.
    Intre timp regina Angliei interzice accesul in castelele sale a unor echipe de experti care sa verifice daca detine opere de arta furate.