G4Media.ro

Marea Britanie: Nouă relaxare a restricțiilor. Sunt permise întâlniri în grupuri de…

Marea Britanie: Nouă relaxare a restricțiilor. Sunt permise întâlniri în grupuri de până la 6 persoane, în spații publice, private sau în aer liber

Începând de săptămâna viitoare, britanicii se vor putea întâlni în grupuri de până la şase persoane în spaţii publice sau private, ori în aer liber, atâta timp cât menţin o distanţă fizică minimă de 2 metri unii faţă de alţii.

Premierul Boris Johnson a anunţat joi această nouă relaxare, precizând, totodată, că pentru a combate mai bine răspândirea virusului, oamenii ar trebui să evite să se întâlnească cu persoane din prea multe gospodării într-o succesiune rapidă.

Până acum, erau permise doar întâlnirile între maxim două persoane din gospodării diferite în parcuri sau alte spaţii publice.

Magazinele cu spaţii de vânzare exterioare, precum showroom-urile auto, se vor redeschide şi ele. De asemenea, vor fi reluate cursurile şcolare pentru unele clase din ciclul primar.

Johnson a declarat anterior că cinci condiţii trebuie îndeplinite înainte de o nouă relaxare, inclusiv scăderea numărului de infectări cu COVID-19 şi de decese. Toate cele cinci condiţii au fost acum îndeplinite, a declarat el, conform DPA.

„Nu pot şi nu voi arunca toate câştigurile pe care le-am realizat împreună, aşa că toate schimbările pe care le facem sunt limitate şi prudente”, a spus prim-ministrul britanic.

Marea Britanie a impus o izolare strictă la sfârşitul lui martie, în urma căreia toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, au fost închise. La începutul lui mai a avut loc o primă relaxare, în urma căreia s-au putut redeschide o serie de afaceri, printre care şi magazinele de bricolaj. Cifrele oficiale arată că Marea Britanie a avut cel mai mare număr de decese legate de noul coronavirus din Europa. Până miercuri, în jur de 37.800 de oameni au murit în Regatul Unit după ce au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, relatează Agerpres.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Am crezut ca boala il va face pe BJ mai precaut, dar asta a luat-o pe ulei! Astia au cam 2k noi cazuri pe zi si o gramada de decese (azi 377, cam cat bilantul zilnic al urmatoarelor 5 tari europene din top).
    Dar cica strainii intra in carantina 2 saptamani, daca merg la ei. Imi suna cam ca in Rusia, unde strainii erau supravegheati drastic si pasibili de inchisoare daca incalcau carantina. Asta in timp ce rusii insisi outeau sa-si faca de cap. Si unde au ajuns acum…

    • „si uite unde au ajuns ACUM” : au ajuns la 4000 decese din 124.000.000 in 3 luni adica 0,0033% mortalitate pe 3 luni; chiar si SUA cu 100.000 decese sunt la 0,03%.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.