G4Media.ro

“Marea Britanie intră în panică inutil cu privire la varianta Omicron”, spune…

“Marea Britanie intră în panică inutil cu privire la varianta Omicron”, spune medicul care a descoperit primul bolnav cu această tulpină a Sars-Cov-2

Președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, Dr Angelique Coetzee, a spus că a întâlnit prima variantă la un bărbat trecut cu puțin de 30 de ani. Ea a spus la BBC că acesta se confrunta cu oboseală și o ușoară durere de cap, dar niciunul dintre simptomele obișnuite ale Covid.

“Ceea ce vedem clinic în Africa de Sud și amintiți-vă că sunt la epicentru – acolo unde profesez – este extrem de ușor. Pentru noi, acestea sunt cazuri ușoare” a spus dr. Coetzee

Întrebată dacă Marea Britanie „intră în panică inutil”, ea a spus: „Cred că o aveți deja acolo în țara voastră și nu o știți și aș spune, da, în acest stadiu aș spune cu siguranță. Peste două săptămâni poate vom spune ceva diferit” a adăugat ea.

Comentariile doctorului Coetzee au venit după ce a fost anunțat că primele două cazuri de variantă Omicron au fost confirmate în Anglia.

“Cred că această variantă a apărut de ceva timp poate nu în Africa de Sud, dar în alte țări unde s-a constatat o creștere rapidă a numărului de cazuri” a declarat dr. Coetzee într-un alt interviu acordat agenției de știri ANI din India.

Ea a atras atenția că Omicron prezintă 30 de mutații în comparație cu variantele anterioare și a precizat că a descoperit primul pacient cu ceea ce s-a dovedit a fi noua varianta Omicron de Coronavirus pe 18 noiembrie.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Lumea ia masuri dupa zgomotul tunetului, nu inainte de descarcarea norului.

  2. Nu e inutil…. prostimea trebuie ținuta sub tensiune.

  3. Orice tulpina noua va fi mai agresiva ca raspandire dar mai putin agresiva cu sanatatea oamenilor. E logica pandemiei. Asa ca e chiar in interesul general ca Omicron sa inlocuiasca cat mai repede Delta, mai agresiva cu oamenii.

  4. Marea Britanie? Toată lumea intră în panică. Jumătate din titlurile știrilor pe oriunde conțin cuvântul omicron.