G4Media.ro

Marea Britanie impune o nouă rundă de sancţiuni comerciale împotriva Rusiei, prin…

Sursa Foto: Pexels.com

Marea Britanie impune o nouă rundă de sancţiuni comerciale împotriva Rusiei, prin care interzice exportul mai multor mărfuri tehnologice către Moscova

Guvernul Marii Britanii a impus Rusiei o nouă rundă de sancţiuni comerciale, prin care interzice exportul unei game de mărfuri către Moscova, relatează CNN.

Guvernul britanic a anunţat interdicţii privind exportul de ”mărfuri şi tehnologie de represiune internă, bunuri şi tehnologie referitoare la arme chimice şi biologice, mărfuri şi tehnologie maritimă, mărfuri şi tehnologii suplimentare de rafinare a petrolului, bunuri şi tehnologii suplimentare critice ale industriei”.

De asemenea, noile sancţiuni interzic exportul combustibilului de avioane şi aditivi pentru combustibili în Rusia.

În plus, a fost interzis transferul bancnotelor de lire sterline sau euro către Rusia. De asemenea sunt interzise punerea la dispoziţie, furnizarea sau livrarea de asemenea bancnote către o persoană având legături cu Rusia sau punerea lor la dispoziţie pentru a fi utilizate în Rusia.

Guvernul Marii Britanii a răspuns la invazia Rusiei asupra Ucrainei pe 24 februarie prin impunerea de sancţiuni imediate în aceeaşi zi.

O altă lovitură dată importurilor Rusiei a fost decizia Lituaniei de a interzice tranzitul mărfurilor sancţionate de Uniunea Europeană către exclava rusă Kaliningrad.

Sursa Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter