G4Media.ro

Marea Britanie, acord cu Franța pentru a opri bărcile de migranți în…

foto: Captură video

Marea Britanie, acord cu Franța pentru a opri bărcile de migranți în Canalul Mânecii / Contribuția financiară a britanicilor va fi de 62 de milioane de lire sterline

Suella Braverman, ministrul de Interne al Marii Britanii, călătorește la Paris pentru a semna un acord cu Franța în valoare de 62 de milioane de lire sterline pe an pentru a opri bărcile de migranți în Canalul Mânecii, după ce numărul total de debarcări pe plajele britanice în acest an a ajuns la 40.000, scrie Daily Mail.

Acordul va reprezenta una dintre cele mai mari sume de bani acordate vreodată de Marea Britanie francezilor. Ministrul de interne este așteptat luni la Paris, unde va semna noul document alături de ministrul francez de interne Gerald Darmanin.

Acordul urmează luni de negocieri tensionate privind o criză după ce aproximativ 40.000 de persoane au ajuns în Marea Britanie din Franța numai în acest an, în principal în bărci organizate de traficanți de persoane.

O sursă diplomatică franceză a declarat că „înțelegerea este în sfârșit încheiată și va fi semnată luni”, înainte de a adăuga că contribuția anuală a Marii Britanii la poliția de frontieră va crește de la aproximativ 54 de milioane de lire sterline în prezent, la echivalentul a puțin peste 62 de milioane de lire sterline.

”Accentul acordului se va pune pe destructurarea bandelor de traficanți de persoane, folosind o mai bună supraveghere tehnologică, inclusiv mai multe drone”, precizează sursa.

Se crede că acordul va permite, de asemenea, ca ofițerii britanici de imigrație să fie staționați pentru prima dată în sălile de control franceze.

Ofițerii Forțelor de Frontieră vor putea observa operațiunile franceze de coordonare a căutărilor pe plajă pentru bărci lansate în Canalul Mânecii și a vânătorii de bande de traficanți de persoane.

Se așteaptă, de asemenea, o creștere a numărului de patrule pe care francezii le efectuează pe plajele din nordul Franței, numărul ofițerilor specializați urmând să crească de la 200 la 300.

Din 2018, Marea Britanie a plătit aproximativ 175 de milioane de lire sterline Franței pentru a asigura poliția la frontiera de la Canalul Mânecii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. In sfirsit.trimisi acasa