G4Media.ro

Marea Britanie a început cel mai mare studiu clinic din lume, capabil…

Marea Britanie a început cel mai mare studiu clinic din lume, capabil să depisteze peste 50 de tipuri de cancer

Serviciul Naţional pentru Sănătate (NHS) din Marea Britanie a început luni cel mai mare studiu clinic din lume pentru testul de sânge Galleri al companiei Grail, care poate fi utilizat pentru a depista peste 50 de tipuri de cancer înainte de apariţia simptomelor, transmite News.ro, care citează Reuters.

Testul Galleri evaluează ADN-ul din sângele pacientului pentru a determina dacă o parte din acesta provine din celule canceroase. Diagnosticarea precoce a cancerelor conduce la rate de supravieţuire semnificat mai mari.

NHS a arătat că a dorit să recruteze 140.000 de voluntari în Anglia, pentru a vedea eficacitatea testului, în cadrul unui studiu clinic de control randomizat.

Jumătate dintre participanţi vor avea sângele scanat cu testul Galleri imediat.

”Trebuie să studiem cu atenţie testul Galleri, pentru a vedea dacă poate reduce semnificativ numărul cancerelor diagnosticate în stadii târzii”, a declarat Peter Sasieni, profesor specializat în prevenirea cancerului la King’s College London.

”Testul ar putea schimba jocul în depistarea precoce a cancerului şi suntem nerăbdători să efectuăm această cercetare importantă”, a spus Sasieni.

Cancerul pulomnar este de departe cea mai comună cauză de deces din cauza cancerului din Marea Britanie, reprezentând circa o cincime din decese provocate de această boală.

Cancerele pulmonare, de colon, prostată şi mamare reprezintă 45% din decesele provocate de afecţiunile oncologice din Marea Britanie, potrivit NHS.

Compania americană de ştiinţă a vieţii  Illumina a anunţat luna trecută că a finalizat preluarea Grail, pentru 7,1 miliarde de dolari. Potrivit Illumina, Grail îşi va desfăşura activitatea separat de afacerile sale actuale.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. La noi nu e nevoie , cel mai mare cancer e USR.

 2. daca ceva era „capabil sa depisteze”, nu mai era nevoie de studiu

  studiile (si stiinta in general) se fac ca sa aflam daca ceva functioneaza sau nu, nu ca sa-si umple burdihanele irineipopestii, streincerceii sau MRU

  nu-i de mirare ca in Romania, statul subventioneaza bai si namol pentru gonartroze si certifica competente in homeopatie, acupunctura etc

  dupa care aflam ca nu e bani pentru hemoglobina glicozilata

  nu e bani, normal ca numai e bani, daca in Focsani o intreaga sectie ATI e dedicata „tratamentului” copilasilor coviditi

 3. In Romania se asteapta rezultatele acestui studiu, dar mai ales se plimba moastele intretimp pentru o mai buna eficienta a studiului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.