G4Media.ro

Marcel Vela anunță că trei cai și doi câini ”pensionați” de la…

Marcel Vela anunță că trei cai și doi câini ”pensionați” de la Jandarmerie au fost adoptați: ”Eroii noștri își pot petrece anii de pensie alături de persoanele interesate, care le pot iubi necondiționat”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, a anunțat duminică pe Facebook adoptarea a trei cai și doi câini care au fost ”pensionați” după activitatea or în slujba Jandarmeriei.

Vela a explicat că animalele au fost adoptate în baza unei legi pe care el însuși a inițiat-o, iar Parlamentul a adoptat-o în toamna anului trecut și care permite ca ”eroii noștri își pot petrece anii de pensie alături de persoanele interesate, care le pot iubi necondiționat, dacă acestea nu au fost deja păstrate de către instructorii sau conductorii lor, cei alături de care au crescut”.

”Nu trebuie să uităm nicio clipă de acești eroi necuvântători, care dau dovadă de cea mai pură expresie a camaraderiei. Esența loialității a fost pusă cu siguranță în rândul animalelor. Pentru ele nu contează cine ești, ce statut social ai, dacă trăiești modest sau nu. Pentru ele tu reprezinți tot universul, de aceea îți oferă totul și spre deosebire de noi oamenii, nu așteaptă nimic în schimb, poate doar timpul si afecțiunea noastră”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Ministrul de Interne a precizat că, pentru a avea o situație clară, a dispus colegilor săi din MAI să realizeze un site unde să fie prezentate toate animalele care pot fi adoptate.

El a prezentat și o listă cu cele cinci animale ”pensionate” care și-au găsit stăpâni:

 • GINA, în vârstă de 22 de ani, rasa ameliorat, culoarea Roib, cu specializarea cal de cavalerie. GINA a fost scoasă la pensie după o carieră în cadrul Jandarmeriei București.
  GINA și-a găsit un nou cămin în județul Călărași, unde va fi vizitată din când în când de cei cu care a fost colegă timp de 20 de ani.
 • VIS, în vârstă de 23 de ani, rasa CRS (cal românesc de sport), culoarea Roib, cu specializarea cal de cavalerie. Deși este un cal de talie mare, VIS este un animal blând, fiind obișnuit cu oamenii. A lucrat alături de jandarmii de la Direcţia Generală a Municipiului Bucureşti, dar din cauza problemelor de sănătate datorate vârstei, a fost scos la pensie.
 • PUZA, în vârstă de doar 8 ani, ciobănesc german
 • OLENA, câine de serviciu, în vârstă de 8 ani. Am găsit un stăpân care să mă iubească cel puțin la fel de mult precum foștii mei colegi, jandarmii de la Brigada Mobilă Mureș.
 • ZÂNA, în vârstă de 25 de ani, rasa Metiş, cal de talie medie, culoarea Murg Deschis. ZÂNA a făcut parte din detaşamentul de cavalerie al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Vela a menționat că alți trei cai sunt în procedură de adopție.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Degeaba, nu ne placi nenea Vela!

  • Dacă ești (prea) incompetent/rău/inferioar/slab în vreun domeniu/neșcolit – Gura Lumii te va critica (oricum), spunând că ești printre ultimii oameni; că ești plebe..

   Dacă ești (prea) bun/competent/tenace/perspicace/săritor etc – (tot) Gura Lumii te va critica (oricum) spunând că ești prea încrezut/înfumurat, că nu-ți ajunge Lumea cu prăjina la nas, etc..

   Așa e Lumea – plictisită, dar și rea.

 2. Ma bucur pentru cei cinci camarazi care vor avea o pensie liniștită în familii iubitoare.
  Iar domnul Vela este un om inteligent, cult și sensibil. Nu au cum sa îl aprecieze grobienii.

 3. Sunt interesat de acest lucru vreau să adopt 2 cai