G4Media.ro

Marcel Vela a discutat cu ambasadorul SUA Adrian Zuckerman despre includerea României…

Marcel Vela a discutat cu ambasadorul SUA Adrian Zuckerman despre includerea României în Programul Visa Waiver

Ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a întâlnit marți cu ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, pentru a discuta despre colaborarea dintre România și SUA în contextul pandemiei de coronavirus. Cei doi au discutat, printre altele, despre includerea României în programul Visa Waiver. Vela i-a oferit ambasadorului Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor de Interne.

”În ceea ce privește aspectele din planul afacerilor interne, în timpul discuțiilor a fost evidențiată cooperarea foarte bună dintre autoritățile române și americane în domeniul securităţii, cu accent pe prevenirea şi combaterea criminalităţii, a migrației și a traficului de persoane.

Totodată, a fost subliniată necesitatea intensificării relațiilor dintre cele două state în conformitate cu direcțiile principale stabilite prin Declarația Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, în condițiile în care dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului României.

O temă importantă aflată pe agenda discuțiilor a fost includerea României în Programul Visa Waiver (VWP), ocazie cu care ministrul Ion Marcel Vela a reafirmat determinarea autorităților române de a continua eforturile pentru includerea țării noastre în VWP.

În semn de apreciere, ministrul român i-a oferit Ambasadorului Statelor Unite ale Americii Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, transmite MAI într-un comunicat de presă.

sursa foto: MAI

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Am auzit ca americanii ne baga in Schengen si olandezii, in Visa Waiver, la anul. Mereu e la anul.

  2. Buna seara!Ce caraghioși!!Unul mai lingusitor ca altul!!!Ambasadorul vrea să ne spuna ca după ce bunicii au așteptat 50 de ani americanii,nouă ne-au mai rămas 20 din completarea celor 30 de la revoluție!!!Si cu 50 anteriori comunismului….sigur vor mai fi și ministrii și ambasadori care să primească plachete!!!Mi se pare ca este prea multa diplomatie in guvern!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.