G4Media.ro

Marcel Ciolacu spune că va propune o lege prin care încălcarea intenționată…

Marcel Ciolacu spune că va propune o lege prin care încălcarea intenționată a Constituției să fie considerată abuz în serviciu și pedepsită penal

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va iniţia un proiect de lege potrivit căruia încălcarea Constituţiei cu bună ştiinţă se numeşte abuz în serviciu şi este sancţionată de Codul penal.

 • „Guvernul Cîţu s-a erodat în 6 luni cât alte guverne în 7 ani şi jumătate, dar nu e vina noastră, a PSD, e vina lor că sunt haotici şi nu ştiu nimic să facă. Cum să vii să schimbi Avocatul Poporului? (…) Vorbim de încălcarea Constituţiei şi o să vin cu o propunere legislativă foarte clară. Când încalci Constituţia aşa, cu bună ştiinţă, se numeşte abuz în serviciu şi să fie sancţionată de Codul penal”, a spus Ciolacu la TVR.

El a adăugat că aşteaptă decizia Curţii Constituţionale în ce priveşte revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a Renatei Weber, apoi va depune la Parlament acest proiect de lege.

 • „Din discuţiile avute cu comisarii europeni, Renate Weber este o femeie foarte respectată, şi cu înalţii funcţionari de pe lângă comisie, toată lumea o cunoaşte pe doamna Renate Weber . (…) Avocatul Poporului veghează la eventualele abuzuri ale guvernului, este garantul libertăţilor şi drepturilor cetăţeneşti prevăzute în Constituţie. Ca să o demiţi pe doamna Weber trebuie să aduci documente care să ateste faptul că a atacat Constituţia. (…) Atribuţia Avocatului Poporului este de a fi în contradicţie şi să spună guvernului când încalcă Constituţia. Tu te superi pe Renate Weber şi o schimbi pentru că veghează respectarea Constituţiei? Asta e în fişa postului a femeii, ce să facă?”, a menţionat acesta.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Asta nu încetează sa fie ipocrit . Mars bai bulane cu Iliescu cu tot care făcut constituia în wc-u .

  • Asta a uitat cate taxe abuzive a dat PSD ani in sir, cu incalcarea Constitutiei:
   – taxa TV,
   – taxa de trecere pod + taxa de drum
   – taxa de buletin
   – taxa pe apa de ploaie

 2. Ce gluma buna!Agramatul ăsta când o să fie în stare să scrie cu mintea lui o propunere de lege o să i plesnească singurul neuron din cutia lui craniană!

 3. Și sa fie aplicată retroactiv chiar dacă nu este după constituția lui Iliescovici

 4. Majoritatea legilor date sunt neconstitutionale daca nu respecta regula de a „impune” respectarea acelei legi.

  Nu poti sa treci intentionat ceva important ca fiind optional intr-o lege.
  As da ca exemplu Legea achizitiilor publice pt. SEAP/SICAP.

  Sau sa dai legi care prevad amenzi contraventionale si sa nu fie nimeni responsabil de urmarirea si aplicarea amenzilor daca e cazul.

  Prima neconstitutionala e Constitutia care prevede vag ceva legat de „calitatea vieţii”… pe care nimeni nu o impune.

 5. Eu nu inteleg ceva. Parca PSD-ul a dezincriminat complet abuzul in serviciu atata timp cat nu duce la furt in interes propriu. Asa ca ce rost are legea? Sa-i spuna cineva si lui Ciolac.

 6. Iar judecatorii sa fie magarii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.