G4Media.ro

Marcel Ciolacu, în SUA: ”Am discutat ca mentenanţele la F16 şi reparaţiile…

Foto: Comandamentul Aerian al NATO

Marcel Ciolacu, în SUA: ”Am discutat ca mentenanţele la F16 şi reparaţiile capitale să se facă în România”

Premierul Marcel Ciolacu a purtat discuţii, în cadrul vizitei sale în SUA, pe teme de securitate şi achiziţia de avioane F16, precum şi despre faptul că mentenanţa şi reparaţiile capitale ale aeronavelor să se facă în România, transmite News.ro.

”În acest moment se votează şi bugetul Apărării SUA unde pentru prima oară este prinsă securitatea la Marea Neagră şi normal că ne dorim să fie prins şi acest proiect deja convenit de Congresul SUA şi invocat şi în cadrul întâlnirii de la Vilnius de către preşedintele Biden. Ce mă bucură este că toţi congressmanii cu care ne-am întâlnit înţeleg situaţia dificilă prin care trece şi România şi toată lumea ne mulţumeşte pentru suportul pe care l-am oferit atât Ucrainei cât şi Republicii Moldova. Vom continua întâlnirile şi în Senat şi apoi o să mai avem cu o campanie importantă din SUA o întâlnire”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat cum se vor concretiza discuţiile pe care le-a avut pe tema Apărării, Ciolacu a răspuns că doreşte lărgirea actualei colaborări dintre cele două state.

”Ştim cu toţii programul de training al piloţilor, în primul rând români şi ucraineni, împreună cu Olanda şi cu compania Lockheed Martin şi a fost normal că am avut vizită azi de dimineaţă şi discuţi pentru că totul s-a rezolvat, cred că şi datorită domnului Ministru al Apărării Angel Tîlvăr, foarte repede. Demersul a durat câteva luni şi deja este operaţional acest program. Am discutat mentenanţele la F16 şi reparaţiile capitale să se facă în România. Deja există o colaborare pe mentenanţă, dar dorim să lărgim aria de interes”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat despre achiziţia avioanelor F16, premierul a menţionat că se aşteaptă decizia SUA.

”Ştim cu toţii, decizia România a luat-o, acum aşteptăm decizia Congresului SUA. Fiecare achiziţie trebuie trecută prin Congresul SUA. Categoric decizia va fi una categorică”, a mai spus Marcel Ciolacu.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Rares Bogdan, strategic vorbind, tu si PNL v-ati retras in subsolul istoriei moderne la capitolul carpe de lustruit pantofii tarabagiului covrigar din Buzau. El nu a inteles ca va avea soarta chelnerului Dragnea daca mai jupoaie poporul ca sa dea la speciali. Cana lie

  2. Rares Bogdan, strategic vorbind, tu si PNL v-ati retras in subsolul istoriei moderne la capitolul carpe de lustruit pantofii tarabagiului covrigar din Buzau. El nu a inteles ca va avea soarta chelnerului Dragnea

  3. Ceva despre programul spatial romanesc si cum vom trimite astronauti romani pe Marte , nu ? Simt ca Ciolacu inca nu si-a atins adevaratul potential.

  4. Sper să nu le fure și la astea kerosenul ca la migurile de la Kogălniceanu…

  5. Vă dați seama ce îl dor mâinile pe ciordacu că a trebuit să vorbească engleza cu mâinile :))