G4Media.ro

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare coronavirus la Institutul ”Cantacuzino”/ Unitatea poate…

MApN anunţă creşterea capacităţii de testare coronavirus la Institutul ”Cantacuzino”/ Unitatea poate prelucra până la 400 de teste în 24 de ore, prin reorganizarea fluxului activităţilor

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă, duminică, creşterea capacităţii de testare moleculară pentru SARS CoV-2 la Institutul ”Cantacuzino”. Unitatea poate prelucra până la 400 de teste în 24 de ore, prin reorganizarea fluxului activităţilor, transmite News.ro.

”Prin reorganizarea fluxului activităţilor, sporirea eforturilor echipelor de specialişti şi reconfigurarea programului de lucru, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecţii Respiratorii Virale, a reuşit creşterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienţii suspecţi de infecţie cu virusul SARS CoV-2. Dacă, la debutul activităţii de testare la infecţia cu noul coronavirus, se puteau prelucra, în medie, până la 250 de probe zilnic, în prezent nivelul de lucru a crescut spre 400 de probe prelucrate în 24 de ore”, atransmis, duminică MApN.

Potrivit sursei citate, laboratorul Infecţii Respiratorii Virale al institutului, acreditat din anul 1969 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Centru Naţional de Referinţă pentru gripă în România, a efectuat până în prezent teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

Echipamentele performante, consumabilele şi materialele sanitar-farmaceutice achiziţionate de către Institut au permis creşterea capacităţii de testare moleculară la cel mai înalt nivel şi asigură condiţii pentru dezvoltarea ulterioară a segmentului de cercetare.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unităţi medicale private.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” acordă, în continuare, sprijin autorităţilor centrale şi locale din Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, Direcţiilor de Sănătate Publică, spitalelor militare şi civile sau clinicilor private implicate în combaterea infecţiei cu virusul SARS CoV-2.

sursa foto: Florina Raicu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Numai 400/zi dupa atatea saptamani de criza? O fi atelier, nu institut. Si ne laudam.

    • Jegurile au sugrumat activitatea institutului. Ar fi putut sa se apuce de lucru la un vaccin, dar interesele unor nimicuri sunt prea mari. De-aia i-au băgat sub mai, să fie sub regim militar, sa nu deschidă gura și alte cele. Ce apare în presa sunt vrăjeli, pana de curând nu aveau nici combinezoane, echipament adecvat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.