G4Media.ro

Malta: Un fost ministru al Economiei i-ar fi achitat 350.000 de euro…

Malta: Un fost ministru al Economiei i-ar fi achitat 350.000 de euro unui ucigaș plătit, acuzat de asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Asasinul jurnalistei Daphne Caruana Galizia ar fi primit 350.000 de euro de la fostul ministru maltez al Economiei, a mărturist luni, în fața instanței, martorul din acest dosar, Melvin Theuma, informează dpa, conform Agerpres.

Theuma a declarat în faţa tribunalului că asasinul a primit banii de a la un bărbat, în numele lui Chris Cardona, care până în luna ianuarie a deţinut funcţia de ministru al economiei. Banii daţi de Cardona au „depăşit” tariful perceput de ucigaş, pentru acest asasinat, de la omul de afaceri Yorgen Fenech, care este acuzat de complicitate la crimă, a mai povestit Theuma.

Daphne Caruana Galizia a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său în apropierea casei unde locuia, în satul maltez Bidnija. Ea a fost dată în judecată de Cardona după ce a scris că acesta vizitase un bordel în timp ce se afla în Germania cu afaceri.

Trei bărbaţi au fost acuzaţi de comiterea asasinatului, iar Yorgen Fenech de a fi pus la cale această crimă. Toţi au pledat nevinovat. Melvin Theuma a fost graţiat în schimbul depunerii mărturiei.

Publicaţia „The Times of Malta” scrie că Chris Cardona a respins declaraţiile făcute de Theuma în faţa judecătorilor, susţinând că ar fi doar „aberaţii bazate pe minciuni care nu au niciun sens”. Cardona a demisionat din parlament, dar este unul dintre adjuncţii liderului Partidului Laburist, formaţiune aflată la guvernare în Malta.

Pe blogul său, intitulat Running Commentary, Daphne Caruana Galizia a acuzat constant politicieni şi alţi oficiali maltezi de fapte de corupţie, fiind dată în judecată de câteva ori. Însuşi fostul premier maltez Joseph Muscat a devenit ţinta criticilor după ce jurnalista scrisese că o firmă al cărei nume a apărut în scandalul Panama Papers, Egrant Inc., era deţinută de Michelle Muscat, soţia fostului premier. Aceasta ar fi primit bani de la una dintre fiicele preşedintelui azer Ilham Aliev, prin intermediul unei companii înfiinţate de Mossack Fonseca, firma de avocatură aflată în centrul scandalului Panama Papers.

Sursa Foto: Joseph Muscat/romania.europalibera.org (Protest 20 noiembrie 2019 în Malta, solicitare demisia prim-ministrului) 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Societatea civila și chiar ”anonimii” onești trebuie să devoaleze pe marii corupți CU NUME și PRENUME.
    Și servilismul trebuie devoalat, evident dezonorant, CU NUME și PRENUME.