G4Media.ro

Majoritatea rușilor dorește pacea cu Ucraina, dar 60% ar aproba o decizie…

Sursa Foto: breezyscroll.com

Majoritatea rușilor dorește pacea cu Ucraina, dar 60% ar aproba o decizie a lui Putin de a lansa un nou atac asupra Kievului – sondaj publicat în Rusia

Un sondaj publicat de presa rusă susține că 65% dintre ruși ar susține un tratat de pace cu Ucraina dacă Vladimir Putin l-ar propune, potrivit Sky News. De notat că două treimi dintre bărbații intervievați (62%) declară că nu sunt pregătiți să participe personal la războiul din Ucraina.

Dar sondajul, realizat de Russian Field Sociological Agency, a mai arătat că 60% dintre oameni ar aproba o decizie a lui Putin de a lansa un nou atac asupra Kievului.

În general, mai mult de jumătate s-au declarat în favoarea continuării conflictului.

Sondajul a constatat că 59% dintre ruși consideră că așa-numita „operațiune militară” a durat prea mult timp – în timp ce 28% dintre ei nu sunt de acord.

Aproximativ 30% dintre ei cred că războiul va mai dura încă un an.

41% dintre respondenți au recunoscut că se simt „obosiți de știrile despre desfășurarea operațiunii militare în Ucraina”, dar majoritatea (56%) nu au astfel de sentimente.

62% dintre ruși sunt siguri că operațiunea specială este „cu siguranță” sau „mai degrabă” un succes, 19% au o opinie contrară, iar același număr nu a putut oferi un răspuns.

În același timp, aproape două treimi dintre bărbații intervievați (62%) nu sunt pregătiți să participe personal la războiul din Ucraina, dacă ar avea ocazia – această cifră este cu șase puncte procentuale mai mare decât în a doua jumătate a lunii mai. 29% dintre respondenți și-au exprimat dorința de a participa la război, iar cel mai des recunosc acest lucru persoanele cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani (37%), în timp ce în rândul bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, doar 23%. De asemenea, nu sunt atât de multe persoane care doresc să ajute financiar armata rusă: 67% nu sunt dispuși să doneze fonduri proprii în sprijinul „operațiunii speciale”, iar 12% sunt de acord să nu cheltuiască mai mult de 1.000 de ruble în acest sens. pe lună.

Decizia lui Vladimir Putin „de a anunța începerea mâine a unui nou atac asupra Kievului” ar fi susținută de 60% dintre respondenți, 26% ar fi împotrivă.

În general, 52% dintre respondenți au fost în favoarea continuării operațiunii militare, iar 38% au fost în favoarea trecerii la negocieri de pace.

Potrivit politologului Alexei Makarkin, există o atitudine înrădăcinată în societate conform căreia „autoritățile știu mai bine, noi suntem oameni mici”, iar „omul mic” nu este foarte versat în politică.

Războiul a intrat marți în cea de-a 167-a zi, atacurile continuând în estul regiunii Donbas.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. „două treimi dintre bărbații intervievați” ? Deci in sondaje au refuzat raspunsurile tuturor femeilor? :))) Misogini rusii astia

  2. Rusia nu mai are cu ce să atace. Au cucerit 10km în 30 de zile pe axa Bahmut, patetic.

    • Dacă 50 de bani,, înseamnă ceva”pentru Iohannis, și 10km înseamnă ceva pentru mujici! Morții nu se pun!

  3. Inteligent titlul…pai ori e, ori nu e majoritate stimabililor? Daca 60% aproba un atac, atunci se poate admite ca majoritatea aproba conflictul, nicidecum pacea.

  4. 66 % dintre rușii sondați au simțit un pistol invizibil la tâmplă, nu se vedea dar era acolo. Restul rămas… era sub influenza vodcii, au răspuns random.

  5. Exista presa si sondaje sincere in Rusia ? Nu cred. Asa ca nu mai publicati gunoaiele propagandiste emise de Kremlin !

  6. Chiar daca sondajul ar fi pe bune, ce relevanta are din moment ce rusii sunt oricum spalati pe creier cu dero 24/7?

  7. Hai mai mai consumati si altceva in afara de basme.