G4Media.ro

Majoritatea orașelor din Alba renunță la târgurile de Crăciun, din cauza ordonanței…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Majoritatea orașelor din Alba renunță la târgurile de Crăciun, din cauza ordonanței austerității / Ciolacu, în urmă cu o lună: Târgurile de Crăciun funcționează. După ce Nehammer îl închide pe cel din Viena, vă promit că și eu le închid în România

Majoritatea orașelor din județul Alba nu vor organiza târguri de Crăciun în acest an, din cauza ordonanței pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Cei mai mulți dintre primari consideră că nu au voie să folosească bani pentru aceste evenimente, în ciuda asigurărilor date de premierul Marcel Ciolacu.

”Asta spune ordonanța, să lăsăm un pic cheltuielile care se făceau de obicei: pixuri, agende, clopoței, nu e un capăt de țară. Târgurile de Crăciun funcționează. După ce Nehammer îl închide pe cel din Viena, vă promit că și eu le închid în România. Este necesar, pentru că o populație trăiește. Că altfel s-ar închide și cel de la Viena, și cel de la Munchen și cel de la Londra. Și uitați un lucru, aceste târguri cu adevărat sunt niște cheltuieli, dar aduc și niste venituri” a spus Marcel Ciolacu, în urmă cu o lună.

În ciuda declarațiilor premierului, situația la nivelul administrației este destul de neclară, astfel încât primarii preferă să fie precauți în privința cheltuielilor.

Ei spun că declarațiile lui Ciolacu nu îi apără în fața unui eventual control al Curții de Conturi.

Din acest motiv, în mare parte din cele 11 orașe din județ, nu se vor amenaja târguri de Crăciun, scrie Alba24. ”Ciolacu zice, dar nu scrie. Noi ne luăm după ce scrie în lege”, a spus un primar consultat de publicație.

Administrațiile locale vor utiliza decorațiuni pe care le au de anii trecuți și nu vor mai cumpăra cadouri de Crăciun pentru copiii de la școli.

Primăria Alba Iulia va amenaja totuși un târg în șanturile Cetății, care va fi deschis în data de 6 decembrie. Va exista un patinoar, căsuțe pentru comercianți și un brad natural împodobit.

La Blaj, Teius, Baia de Arieș și în alte orașe nu vor fi târguri de Crăciun sau, acolo unde vor fi organizate, va fi vorba despre un brad în centrul localității și eventual câteva spații pentru comercianți.

Majoritatea primarilor sau a reprezentaților primăriilor de orașe din Alba au spus că nu pot cheltui bani pentru acest tip de evenimente, pentru că dacă ar face-o, consideră că ar încălca legea.

La Ocna Mureș va fi amplasat în centrul orașului un brad natural care va fi donat de localnici. Acesta ar urma să fie împodobit cu ce materiale are primăria prin depozit din anii trecuți.

Evenimentele de acest tip pot fi totuși organizate dacă banii provin din donații sau sponsorizări. Mai mulți primari au declarat pentru Alba24 că vor încerca să obțină sponsorizări pentru cadourile pe care le oferă în fiecare an copiilor din oraș.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Mai bine, la Craiova este un targ grandios dar spitalul nu mai are bani… pana la urma alegi sa traiesti nu doar sa dansezi!

  2. Ca toti socialistii din Romania, Marcel Ciolacu Ii uraste pe tineri, inclusiv pe copii. Multi copii din mediul rural nu au un brad de Craciun, decoratii si chiar nu primesc cadouri, asa ca evenimentele organizate de primarii erau singura ocazie sa vada un pom decorat, niste luminite festive si chiar sa primeasca niste cadouri Noroc cu Mos Gerila Ciolacu care are grija sa nu mai fie risipa.

  3. … trebuie bani pentru pensiile speciale: +13,8% de la nenea Coco-lacul! Daca nu sunteți de acord cu asta, semnați petiția celor de la Declic