G4Media.ro

Maior, chemat la ordine de Ministerul de Externe după ce a spus…

Maior, chemat la ordine de Ministerul de Externe după ce a spus că scrisoarea lui Giuliani e rezultatul lobby-ului făcut de penali

George Maior, ambasadorul României în SUA, va fi chemat la explicații în centrala Ministerului de Externe după ce a declarat că scrisoarea prin care Rudolph Giuliani cere amnistie a fost rezultatul lobby-ului făcut de personaje care au avut probleme cu justiția, anunță ministerul.

”Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE… Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state”, se arată în comunicat.

Nu e clar la ce referă exact Ministerul de Externe atunci când vorbește de relațiile bilaterale cu alte state, dar fiind că Rudolph Giuliani nu are nicio calitate oficială în administrația americană, el fiind doar avocatul particular al lui Donald Trump.

“Domnul Giuliani este un personaj spumos şi combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump, în orice caz este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia”, a declarat George Maior la reuniunea anuală a diplomației române, potrivit News.ro.

Reamintim că Giuliani, fost primar al New York-ului și actual avocat și consultant, i-a cerut președintelui Iohannis să dea o amnistie pentru cei condamnați pentru corupție în baza protocoalelor dintre SRI și parchete.

Comunicatul MAE:

Îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că în România există voința politică necesară din partea Guvernului României și a Coaliției de Guvernământ de a garanta funcționarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democrații și combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupției.

Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state.
Reamintim că liniile de acțiune ale amabasadorilor sunt agreate la nivelul instituțiilor din România și orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicații în Centrala MAE.

Foto: Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe (Sursa: MAE)

George Maior: Scrisoarea lui Giuliani este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Slugarel Meleșcanu se face și el util pentru a nu fi remarcat. Probabil a fost la nuntă și i s-a dat ordin.

 2. fosila asta kgbista slujeste si ea cum stie mai bine!

  • Iata dovada:
   https://www.cotidianul.ro/uascrutc-de-ce/
   Teodor Meleşcanu a fost şi el membru al PCR şi, conform afirmaţiilor lui Mircea Răceanu, înainte de 1989, Meleşcanu a fost ofiţer de Securitate, sub acoperire de diplomat.
   Noi suntem vinovati pentru ca acceptam! Stati in casa ci mergeti la o bere pina o sa vedeti degetul mijlociu al teldrumuistului!

 3. Un comunist care nu a facut decit sa slujeasca infractorii

 4. Meleșcanu, acest Moș Teacă al trebuințelor externe, vorbește despre afectarea negativă a relațiilor dintre state. Reprezintă Rudy Giuliani SUA și nu știm noi?

 5. Dl. Giuliani in ce calitate va adresati si cereti asta presedintelui Romaniei? Reprezentantii coruptii si penalii din tara noastra? Ceea ce cereti d-voastra cereti-o SUA. Mai lasati-ne in necazurile noastre in pace!

 6. Cel mai probabil miscarea lui Maior a fost destul de bine calculata si stia la ce consecinte se expune de la marele imbalsamat al diplomatiei romanesti – eternul Melescanu.

  Oare Hans Klamm cere aprobare pentru orice cuvant pe care il spune de la Trump & Departamentul de Stat etc.????

 7. KGB-ul nu moare, nu vrea Melescanu!
  Poate are dreptate, mai stii !

 8. Pai normal ca nu reprezinta pozitia MAE. Ei vor sa dispara protocoalele ca sa isi scoata prietenii mafioti din puscarie!

 9. Cel mai pervers efect ,cred ca si urmarit, este zdruncinarea increderii oamenilor in aliatul american; restul sunt castiguri colaterale. Se impune un punct de vedere oficial.

 10. Ambasadorii Romaniei sunt numiti si sunt revocati de catre Presedintele Romaniei. Chiar daca propunerea unui am basador o face Guvernul prin MAE odata numit ambasadorul se subordoneaza presedintelui Romaniei pe care-l rerezinta in tara unde este ambasador.
  Asadar dl Klaus Iohannis trebuie sa aibas o pozitie fata de libertatea pe care si-o ia Melescanu fata de ambasadorul George Maioor iar acesta trebuie doar saiexplice si sa sustina cele declarate dlui Melescanu care daca este de acord cu acel text care cica ar fi semnat cu Giulianii este de acord cu KGB si cu Russia Today in raport de care Dragnea si tot nemul lor sunt doar conserve mai demult implantate la noi. Cred ca acesta este motiul cu care Iohannis poate face curatenie: adunarea tuturor agentilor KGb(FSB) lucru pe care americanii trebuie sa-l inghita si sovieticii nu au decat sa spune ce vor.

 11. Am cam multe greseli asa ca il repet cu seranta ca tat dl Maior cat si dl Iohannis il vor citi : Ambasadorii Romaniei sunt numiti si sunt revocati de catre Presedintele Romaniei. Chiar daca propunerea unui ambasador o face Guvernul prin MAE odata numit ambasadorul se subordoneaza presedintelui Romaniei pe care-l reprezinta in tara unde este ambasador.
  Asadar dl Klaus Iohannis trebuie sa aiba o pozitie fata de libertatea pe care si-o ia Melescanu in raport de ambasadorul George Maior care cred ca trebuie doar sa explice si sa sustina cele declarate dlui Melescanu care daca este de acord cu acel text care cica ar fi semnat cu Giuliani este de fapt de acord cu KGB si cu Russia Today in raport de care Dragnea si tot neamul lor sunt doar conserve mai demult implantate la noi. Cred ca acesta este motivul cu care Iohannis poate face curatenie: adunarea tuturor agentilor KGB(FSB) lucru pe care americanii trebuie sa-l inghita si sovieticii nu au decat sa spuna ce vor.

 12. Si la Kovesi cum sunau atributiile presedintelui ?Deja se vorbeste despre o rezolvare constitutionala !

 13. Wake up Iohannis !
  Demonstreaza ca meriti al doilea mandat !
  Sa-ti spun eu ce-i de fcaut ? Vai de capul si consilierii tai !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.