G4Media.ro

Mailurile şi facturile-problemă din valiza RiseProject: Plăţile Tel Drum pentru maşina tunată…

Mailurile şi facturile-problemă din valiza RiseProject: Plăţile Tel Drum pentru maşina tunată a lui Dragnea jr şi construcţia blocului din Mamaia, care apare în declaraţiile de avere ale liderului PSD

În valiza Tel Drum care a ajuns în posesia jurnaliştilor de la Rise Project se află mai multe mailuri şi facturi despre care jurnaliştii susţin că au fost plătite în 2010 de compania de construcţii din Teleorman pentru maşina tunată a lui Ştefan Dragnea şi pentru construcţia blocului din Mamaia Nord-Năvodari, care a fost în posesia liderului PSD în perioada 2005 – 2010, potrivit declaraţiilor de avere ale lui Liviu Dragnea. Asta ridică un mare semn de întrebare: În 2010, când Tel Drum ar fi achitat facturile de 78.000 de euro pentru tunningul Volkswagenului Golf albastru al fiului lui Dragnea, upgradat la 776 de cai-putere, Ştefan Dragnea era student şi nu avea firme pe numele lui. Tot în 2010, când Tel Drum ar fi achitat facturi pentru construcţia imobilului din Năvodari al lui Liviu Dragnea, compania de construcţii a încheiat cu Consiliul judeţean Teleorman contracte pentru reabilitarea drumurilor judeţene de peste 17 milioane de euro.

Sursa foto: Turnul cu știri

Maşina tunată a lui Şefan Dragnea. Jurnaliştii de la Rise Project susțin că au găsit în valiza primită mai multe mailuri din 2010 dintre Ştefan Dragnea şi directorul general Tel Drum, Petre Pitiş.

“Salut,

Am şi eu o datorie la un tip şi nu vreau să cer lui Liviu că mă ceartă, mă poţi ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru maşini. Te rog frumos”, îi scria în 2010 fiul lui Dragnea directorului de la Tel Drum.

“Asta chiar e ultima. Am terminat tot la maşină”, e un alt mail al lui Ştefan Dragnea către Petre Pitis despre o factură din 14 decembrie 2010. Vezi capturi mailuri prezentate de Rise Project.

Surse judiciare au atras atenţia G4media că facturile achitate în 2010 de Tel Drum pentru tunningul autoturismului Volkswagen Golf al lui Ştefan Dragnea ar putea constitui probe pentru o posibilă infracţiune de delapidare pentru altul, săvârşită de directorul Tel Drum Petre Pitiş şi pentru o potenţială infracţiune de instigare la delapidare pentru altul săvârşită, de Ştefan Dragnea.

Aceasta dacă Tel Drum nu prezintă documente justificative privind relaţia contractuală dintre compania de construcţii şi fiul lui Dragnea, în condiţiile în care familia liderului PSD nu a deţinut acţiuni la companie, aşa cum pretinde Liviu Dragnea.

”Chiar dacă ar fi deţinut acţiuni la purtător, aşa cum s-a susţinut în spaţiul public, familia lui Dragnea trebuia să scoată bani din firmă legal, prin dividende la sfârşitul anului, după ce ar fi plătit taxele către stat. Or nu poţi să cheltui banii firmei ca pe cei din propriul buzunar”, au explicat surse judiciare pentru G4media.

De precizat, în context, că Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca stau acum în puşcărie pentru 10 ani tocmai pentru că şi-au devalizat propria companie, PSV Company.

”Poate că Tel Drum şi fiul lui Dragnea au avut o relaţie contractuală, poate au compensat vreo creanţă, atunci când compania i-a plătit facturile pentru tunning”, au explicat sursele G4media.ro.

Însă potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Ştefan Dragnea a avut prima firmă abia în aprilie 2014, când a fost cooptat în firma Ludikon System de Liviu Dragne, amicul şi consăteanul tatălui. Prin urmare, la momentul plăţilor din 2010 făcute de Tel Drum pentru tunningul maşinii lui, Ştefan Dragnea nu avea firmă şi nu avea ce creanţe sau plăţi să compenseze cu Tel Drum. De altfel, în 2010, Ştefan Dragnea era student în anul 3.

Ce spune Tel Drum. G4media.ro a întrebat compania de construcţii Tel Drum de ce în 2010 a plătit facturile pentru tunningul maşinii lui Ştefan Dragnea şi dacă, la acel moment, Ştefan Dragnea avea vreo relaţie contractuală cu Tel Drum (convenţie civilă, contract de comodat, etc). Compania a precizat pentru G4media.ro că nu poate răspunde întrucât aceste fapte sunt vizate de o anchetă penală.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră de informaţii în baza legii 544/2001, vă informăm că nu avem obligaţia legală de a da curs acesteia, legea mai sus menţionată (legea 544/2001) nu ne este aplicabilă, aceasta referindu-se strict la autorităţi şi instituţii publice. Mai mult de atât, toate datele şi documentele solicitate de dumneavoastră fac obiectul unui dosar penal în lucru şi, conform legii penale, nu putem să divulgăm documente din dosar”, a fost răspunsul Tel Drum pentru G4media.ro.

Potrivit unor surse din rândul avocaţilor din dosarul Tel Drum de la DNA, până în acest moment, compania Tel Drum nu a prezentat documente justificative pentru a explica plăţile făcite în 2010 pentru tunningul maşinii lui Ştefan Dragnea.

Ştefan Dragnea se lăuda pe forumuri că a circulat cu 320 de km/oră, a trecut pe roşu şi s-a înteles cu poliţistii? Digi24.ro a descoperit indicii potrivit cărora Ştefan Dragnea folosea numele de cod „xht20” pe forumurile împătimiţilor de cai putere pentru a se lăuda cu performanţele sale ca şofer, viteza maximă cu care a mers pe drumurile publice şi, mai ales, aventurile sale cu poliţia, când a depăşit viteza legală şi a circulat chiar cu 320 km/oră sau a trecut pe roşu.

„Am permisul de aproape 3 ani, la câteva luni după ce am luat permisul, m-a luat radarul pe Iuliu Maniu cu 110km/h. Am reuşit să mă înţeleg cu poliţistul. La o săptămână după mă duceam până la Slobozia, m-a luat radarul cu 123km/h într-o comună. Trecut de 2 ori pe roşu, prins de poliţie, am scăpat la „mica înţelegere”. Depăşit pe linie dublă continuă, m-am găsit de prieten cu polişistul. 6 amenzi pentru centură. Într-o seară am fost oprit de 5 ori de poliţie pentru folia de pe geamurile la Audi. Acum 3 luni am rămas fără permis, 130km/h pe Lascăr Catargiu. Nu am reuşit să mă înţeleg cu poliţistul => rămas 3 luni fără permis cu posibilitatea să dau examen de reducere a perioadei la 1 lună. O lună am suferit fără permis. Prins de radar am mai fost de 4 ori, dar nu a fost viteză mare. Legat de zgârieturi, no comment”, a dezvăluit „hxt20”, pe 10 august 2009, ca răspuns la o postare în care utilizatorii erau întrebaţi ce fel de şoferi sunt.

Cel mai elocvent indiciu că „xht20” este Ştefan Dragnea ar fi, potrivit digi24.ro, faptul că la o altă întrebare de pe forum, „hxt20″ şi-a dat de gol numele după ce a postat o fotografie pe site-ul photobucket.ro asociată numeului de utilizator „Ştefan Dragnea”. Vezi mai multe aici. Vezi captură forum prezentată de Digi24.ro.

Blocul din Năvodari. Tel Drum ar fi plătit în 2010 şi pentru construcţia blocului din Mamaia Nord-Năvodari, care apare în declaraţiile de avere ale liderului PSD din 2008 şi 2009. În valiza Tel Drum, jurnaliştii de la Riseproject au descoperit şi o mapă roşie în care se aflau releveele unui bloc din Mamaia Nord-Năvodari, care ar fi una şi aceeaşi construcţie cu cea care apare în declaraţiile de avere ale liderului PSD.

Vezi captură după declaraţia de avere a liderului PSD din 2008.

Liviu Dragnea a vorbit pentru prima dată, joi, în această săptămână, despre construcţia din Năvodari. „Nu am încasat nicio chirie. Nu ştiu… Ştiu că acolo începusem cam prin 1900 toamna o construcţie pe care în 1900 iarna am vândut-o. Ce s-a întâmplat după aia nu mai ştiu”, a expediat subiectul şeful PSD.

În mapa roşie sunt şi facturi pentru construcţia imobilului din Mamaia Nord-Năvodari despre care jurnaliştii Rise Project susţin că au fost achitate de Tel Drum.

„Nicoleta Pene, director comercial la Tel Drum, a păstrat facturi, devize de plată, negocieri cu firme de amenajare interioară şi socoteli de mână cu lucrări, perioade şi costuri. Până pe 4 septembrie 2010, de exemplu, nota că dintr-un avans de 200.000 de lei, a cheltuit 163.850 pe termoizolare terase, casa liftului, nişte finisaje la etajul 4, faţadă, instalaţie electrică şi balustrade metalice.

Pentru geamuri de la balustrade şi rulourile exterioare, o companie de profil din Constanţa (Ghereon Plast) a cerut alţi 8.976 euro. Oferta a venit pe 21 ianuarie 2011 pe mailul de serviciu de la Consiliul Judeţean Teleorman al lui Gabriel Davidenco, arhitect-şef al judeţului timp de 15 ani, decedat în 2016.

Dau clasă 460 mp de marmură, diferite sortimente şi 300 mp de granit pentru terase. În total, 41.600 de euro – fără manoperă şi încă 11.000 de euro pentru barele de inox din jur. Printre documentele ascunse de Nicoleta Pene, am găsit oferte de marmură şi o factură proformă din martie 2010, de aproape 16.000 de euro, pentru 200 mp de parchet Merbau, masiv şi stratificat. Plătite de Tel Drum”, au relatat jurnaliştii de la Rise Project.

Joi, Liviu Dragnea a negat că Tel Drum i-ar fi plătit facturile pentru construcţia din Năvodari. „Tel Drum-ul nu mi-a plătit niciodată nimic”, a precizat liderul PSD.

Contracte ale Tel Drum cu Consiliul Judeţean Teleorman condus de Liviu Dragnea. În 2010, în momentul în care jurnaliştii RiseProject susţin că Tel Drum ar fi achitat facturile pentru construcţia lui Dragnea din Năvodari, Consiliul judeţean Teleorman condus de el a acordat mai multe contracte companiei de construcţii, potrivit anunţurilor din SEAP.

Vezi captură SEAP.

 • 30 iulie 2010: CJ Teleorman încheie un contract de aproape 13 milioane de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „reabilitare DJ 506 Cervenia-Vităneşti-Băbăiţa”
 • 22 iulie 2010: CJ Teleorman încheie un contract de aproape 3 milioane de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „proiectare (PT, DE, DT) şi execuţia lucrării reabilitare tronson DJ 612 Băbăiţa – Orbeasca”
 • 23 iulie 2010: CJ Teleorman încheie un contract de peste 250.000 de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „reparaţie capitală pod pe DJ 612, Km 33+640, peste pârâul Claniţa la Băbăiţa”
 • 8 ianuarie 2010: CJ Teleorman atribuie un contract de 345.000 de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „lucrări suplimentare privind reabilitarea barajelor aflate pe pârâul Vijiştea, jud. Teleorman”.
 • 18 noiembrie 2009: CJ Teleorman acordă un contract de peste 435.000 de euro fără TVA companiei Tel Drum pentru „lucrări suplimentare privind obiectivul reabilitare D J543 limita judeţul Olt – Prundu – Lunca”.

Context. Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare de procurorii DNA în noiembrie 2017 pentru 5 infracţiuni în dosarul Tel Drum; grup infracţional organizat, fraudă cu fonduri europene şi abuz în serviciu. Procurorii susţin că Liviu Dragnea ar controla compania de construcţii Tel Drum din Teleorman.

Vezi aici ancheta Rise Project

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Masina din poza „Volkswagen Golf albastru al fiului lui Dragnea, upgradat la 776 de cai-putere, ”
  mi se a fi „fake ndews.” . Inainte de a scrie un articol o consultare a unui specialist auto (Digi 24 are chiar o emisiune ) ar fi bine venita.

  Inteleg ca nu toti ziaristii au cunostinte tehnice si-i normal, dar sunt foarte multi cititori care au asemena cunostinte ingineresti si-i „zgarie” asemenea ineptii publicate.

  Pretul unui Volkswagen Golf este de vreo 25.000 de Euro. Ca tunrai poti face la o masina care costa inca 53.00 de euro (de peste 2 ori platit pentru o masina standard) ?

  • vorbesti in cunostinta de cauza(cati bani pot intra in tuning) sau doar ca sa te afli in treaba?

  • Au venit postacii PSD sa distraga atentia de la datele transmise de Rise Project.

  • Cine ti-a spus tie ca un VW Golf costa 25000?
   Poate costa si 40000 in functie de dotari!

  • Bati campii. Golf R pleaca de la 40.000 EUR. Si daca te apuci sa configurezi un banal Golf, nu R, pe site-ul VW poti ajunge f. usor pe la 50.000 EUR, domnu’ inginer:

   https://i.imgur.com/6vuTLO4.png

  • @David FK,
   Stiu ca pare incredibil, dar tocmai asta face ”deliciul” nostru, al cititorilor. Bineinteles ca fiul unui ”taran” de la Gratia, caruia i-a pus Dracu’ mana-n cap facandu-l Boss-ul PSD-ului, si-a tunat cu zeci de mii de euro o masina banala cum e Golf-ul, ca doar nu ar fi ”prapadit” banutii facuti cu sudoarea mustatzei de catre tati-boss, pe vreun Nissan GT-R sau Chevrolet Corvette ZR1 !

  • mie mi se pare un caz de „fake brain”, asta daca acel organ monocelular ce pastrezi la intuneric intre urechi reuseste sa intre in categoria creier.

  • Membrii unui anume forum al mărcii respective, printre care și eu, am avut ocazia să vedem mașina pe viu. Este într-adevăr cea din poză. Respectivul se dădea pe cai mari, până s-a aflat cine este și după ce a primit multă ostilitate, a dispărut brusc din peisaj.

  • David,am un amic care a cumparat un Chevy cu 5000 CAD si l-a „dus” la 800CP.L-a costat „fudulia” asta,in jur de 60000CADO zi buna!

 2. O harneala de c__at , nimic relevant .

  • Facturile sunt foarte relevante intr un proces .se numesc dovezi

  • ba sluga psd…
   zici ca niste facturi care dovedest spalare de bani nu sunt relevante
   in schimb esti confins ca tot ce pateste justitia (desi ridica semne grade de intrebare ) e ok…
   tu ori esti prost , ori spalat pe creier, ori platit…

  • In ce sens „nimic relevant”? Relevant pentru ce?

  • Probabil ca pt o „harneala” d’asta il cautara si militienii pe tac’tău!

 3. Se strânge funia.

  • Nu știu al cui rob ești (oricum, ]mi pare r[u de veste), însă … pe acest site nu este indicat să-l citezi pe Dragnea care i-a spus lui Klaus că i se strânge funia pe par (zic și eu, nu … dau cu el). 😉
   ¯\_(ツ)_/¯

  • Băi @profan, uite cum stă treaba: mai demult, i-am făcut un serviciu lui @Morjan, vânzundu-i la preț „subțire” pontul cu Marca Înregistrată și nu mi-a dat nimic la schimb! L-am rugat după ceva timp să-mi spună cum a făcut de și-a „urcat”…papirusul în stânga numelui, dar s-a făcut că plouă. Dar hai să n-o lungesc prea mult, pentru că e târziu, iar mâine ne sosește marfă, nu glumă, după sărbătoarea asta de Sf. Mihail și Gavril. Deci, te rog să-mi spui și mie cum ai făcut rost de desenele rupestre, pentru că vreau și eu să-i…desenez astfel de semne unei gângănii extraterestre, că să nu ne mai plictisească cu tot felul de link-uri fară de noimă…! Ce zici, te bagi..?

 4. Într-un cuvânt … s u b ț i r e a n u.

  După atâtea zile, n-a ieșit nimic nou!? Tot vila pe care a avut-o Dragnea până-n 2009 la care a lucrat Tedrum în … 2010!?

  Vorbești de factură de zeci de mii de euro la o mașină și bagi ca mare dovadă o cerere de plată pentru un schimb de … ulei!?

  Eu nu zic ca beizadelele nu se dau în stambă sau nu fac chestii chiar mai rele decât depășirea vitezei permise. Dar, nu cred că există vreun om normal la cap care să nu știe și faptul că le place să fabuleze pentru a se da … mari.

  • stai putin…
   spalarea de bani nu e ceva serios…
   a da… scuze… am uitat ca vb cu un postac psdist…

  • @profun
   Salut curva pesedista. Poti sa incerci sa distragi atentia, dar noi stim adevarul despre ce mizerie umana esti tu si cu cei care te platesc sa postezi ineptii. Si iata ca apar dovezile despre Tel Drum, pe net, in vazul tuturor, unde sunt imposibil de negat.

   Vine si ziua judecatii.

  • Mee e e,

   Poate fi simpatic să-ți alegi ca nickname onomatopeea specifică unui animăluț simpatic în general, dar nu știu de ce te-ai și asocia cu … IQ-ul său.

   Nici în articol și nici în postarea mea nu a fost vorba de spălare de bani ci de niște prezumtive șpăgi.

   Un sfat gratis: Caută pe google sau întreabă un prieten mai citit cum se cheamă atunci când știi să citești, dar nu înțelegi despre ce este vorba. Când afli răspunsul, să știi că așa riști să te perceapă și pe tine lumea dacă te bulucești să te bagi în vorbă fără să pricepi despre ce vorbește (recte, scrie) lumea.

   Altfel, pulifrici care doar jignesc, fiind incapabili să-și argumenteze vreo părere, sunt pe toate drumurile.

  • si totusi, teren cumparat in 2005 cu 5k$ si vandut in 2009 lui Comana (Teldrum) cu 1m$, nu e sifonare de bani? Nu inseamna legaturi cu Tedrum despre care domnul in cauza neaga ca au existat?

  • profun: alte manipulari tipic psd-iste. i relevant cat de mici sunt dezvaluirile pt tine, e relevant pt procurori. iar incadrarea nu o faci tu sau cel ce a scris articolul, asta sa fie problema ca nu era mita. relevant e ca jegul ordinar minte, asta e relevant. dar deh, pulifricii ca tine, ca sa te citez, ce sa priceapa.

 5. Reiau ideea : postaci psd, acest site nu este prietenos cu voi, munca voastra scarboasa este inutila si total ineficienta. Mergeti pe situl lui buble, unde va gasiti frati si prieteni, acolo este de actualitate lozinca : Postaci din toate tarile, uniti-va! Hai, repejor!

 6. Xht20
  20- vârsta la momentul înregistrării
  Ht – ar putea fi hotel turris
  X – afaceri eXtreme cu statul

 7. G4Media.ro
  ,
  doar nu vrei sa spui ca nu esti si tu DOAR o umplutura care iei cititorii LA MISTO!?!

  AI __________AICI________ 22 de comentarii?
  Unde sant , draga?
  Ti-ai plombat, cumva, niste carii?

  Sau ti-au ramas in strungareata
  … Ca oricarei smecheroase romanesti care puti de „isteata”?

  Hai, inca o data!
  Pune mana pe ata!

  Si cum o dai, si cum o-ntorci
  De te-apuci firul sa li-l torci
  … Din penetrant miros de porci
  Cam la atata p-astia-i storci
  ,
  Saracu crescut din pisorci
  ,
  … Si-el un purcel tinut in vata
  De n-a zis MAMA… N-a zis TATA
  ,
  C-abia i-au pus sub nas colacii
  Avizii precum varcolacii
  FIINDCA
  ,
  Din postul de militie
  … Dupa atata REPETITIE
  Scrisa i-a fost a coalitie
  … De tac-su pornit sa seduca…
  DAR
  ,
  Unde sa-nceapa?… Sa se duca?

  Cumva, acasa… Laaa mamica???
  DECI
  :
  Si-a insfacat bombonica!
  =
  Primul pas inspre NIMICA!
  ( )
  C-asa-i cand nu stii ce-i frica!

  Storcandu-ti de zor patlagica
  … Stai si faci doar labagica…
  ( )

  Vedeti ca asta… Dupa BARBA
  ,
  Invatat doar cu colacii
  De-a bagat si-n masina dracii
  ,
  Cu maxilaru-i de mistret
  ,
  … De nu-l luati c-un facalet
  S-o crede cu mult mai istet
  Ca tac-su, batutu-n cuie
  Daca doar le strigati: MUIE!

  https://oamenicasobolani.wordpress.com/

  • ce ma, va da partidul bani sa aveti nick albastru? ca in rest doar aberatii. sunteti jalnici bai trolilor.

 8. Ce nick, draga, omulet albastru?
  … Zici ca n- ai sarit de fund in sus, din al vostru castru…?

  Vezi ca fac ceva pe partidele voastre!… TOATE!
  Fiindca m-am desprins din ceacaritele, limitate, gloate!

  Citeste si lasa-ti cerebelu’ putintel sa-nnoate!
  … Crezi ca nu se poate?

  https://www.stiridiaspora.ro/de-ce-pleaca-tinerii-din-ara-mara-mare-acesta-este-motivul_7153.html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.