G4Media.ro

Maia Sandu: România este prima țară din UE care a reacționat imediat…

Presedintele Republicii Moldova

Maia Sandu: România este prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor în lupta cu pandemia

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat joi că România va trimite în următoarele zile un nou ajutor umanitar, în valoare de peste 2 milioane de euro, constând din combinezoane, măști și mănuși, subliniind că este prima țară care răspunde solicitării Republicii Moldova.

„M-am bucurat să aflu că România va trimite, atât de repede, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu Președintele României Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României Florin Cîțu și cu înalți oficiali din UE, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepție pentru țara noastră, a Mecanismului european de protecție civilă, prin care țările UE ne pot ajuta cu donații”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Maia Sandu a explciat că este vorba de un ajutor umanitar în valoare de peste 2 milioane de euro, ce constă din 100 000 de combinezoane, 100 000 de măști FFP-3, 5 milioane de măști chirurgicale, 100 000 de mănuși.

„Îi mulțumim Guvernului României pentru sprijin, România fiind prima țară din UE care a reacționat imediat la solicitarea noastră de ajutor în lupta cu pandemia”, a mai spus Maia Sandu.

Sursa foto: Maia Sandu/Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Practic Romania scăpa de stocurile de materiale de protecție care au fost cumpărate la suprapreț.

  2. Avem o datorie istorica fata de R.Moldova….

  3. Pentru ca Moldova e Romania