G4Media.ro

Maia Sandu pentru Euronews: „Acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele…

Maia Sandu pentru Euronews: „Acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare”. Rolul viitorului Comitet Consultativ Independent Anticorupție

Președintele Maia Sandu a declarat joi într-un interviu pentru Euronews că va demara reformele în justiție, după ce PAS a obținut o victorie categorică în alegerile parlamentare de duminică și va face singur majoritarea parlamentară, care va da ulterior și un Guvern care să sprijine astfel de acțiuni.

Este o mare oportunitate și o mare responsabilitate, dar acum avem toate instrumentele pentru a implementa reformele necesare. Vom elimina judecătorii și procurorii corupți din sistem și vom curăța celelalte instituții pentru a le face independente de influențele diferitelor grupuri corupte, care fură bani publici de foarte mult timp”, a spus Maia Sandu într-un interviu pentru Euronews.

PAS a obținut la alegerile parlamentare de pe 11 iulie un scor de 52,80%, în timp ce rivalii săi pro-ruși de la Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au obținut un scor de 27,12%. PAS va avea 63 de parlamentari, în timp ce BeCS va avea doar 32 de mandate din 101 locuri în Parlamentul de la Chișinău. Alte șase mandate revin Partidului Ilan Șor, a oligarhului fugar Ilan Șor, condamnat în primă instanță în dosarul „furtul miliardului”.

Șefa statului a mai declarat în același interviu că speră că rezultatul de duminică va marca „sfârșitul domniei hoților din Moldova”. Ea a mai afirmat că în următoarea legislatură va exista o majoritate care va vota o lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, prin care să fie curățat sistemul de persoane corupte, și a vorbit și despre modificarea legislației privind confiscarea averilor obținute ilicit și privind recuperarea banii furați de la stat.

Totodată, Maia Sandu a promis și îmbunătățirea mediului de afaceri și eliminarea controlului abuziv din partea unor instituții de stat asupra oamenilor de afaceri.

Șefa statului a mai făcut referire și la Comitetul Consultativ Independent Anticorupție ce urmează a fi înființat și care va avea misiunea de a dezvălui informații despre cazurile de spălări de bani, evaziune fiscală, sau diferite scheme de corupție care îi sărăcesc pe locuitorii Republicii Moldova și îi determină să plece la muncă peste hotare.

Foto: Președintele Maia Sandu în dialog cu jurnaliștii de la Euronews. Sursa/Captură foto

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ce bine îmi pare că mor rușii de ciudă

  • Era și timpul.
   Am cunoscut oameni faini din Moldova și chiar merită o soartă mai bună.
   O țară mică ne dă lecții de democrație 😉

 2. la cata mafie exista in Moldova, sper ca e pazita bine…

 3. va spun eu rolul viitorului comitet: lichidarea influentei adversarilor politici, distrugerea oamenilor de afaceri autohtoni cu dosare interminabile vs cei din germania, franta, italia, austria si olanda care vor primi numeroase „incentives si rebates”, paine si circ la tv pentru popor. daca a fost de furat un miliard pentru rusofili, este de furat 1 miliard si pentru eurofili la schimb :)) posibil si hunter sa vina cu vreo afacere profitabila rulata in ucraina, nu degeaba au numit repede un ambasador :))

  • te-ai prins. oameni ca tine sunt de inteligenta rara. Fara cei ca tine multinationalele, oculta mondiala fura mai cu prudenta. Le e frica de tine ca-i dai in vileag.

 4. Timpul sa emigram in Moldova, I guess

 5. Numai în duminica ciumarosie ruso– ungară areputere.organuzatii ,structuri criminal mafiote conduse dela Moscova și budapesta.un popor de căcat

 6. Usor nepoliticoasa doamna Maia Sandu, perfidul Iohannis tocmai a semnat linsajul sefei DNA.