G4Media.ro

Mai mulţi primari şi viceprimari din judeţul Braşov, bănuiţi de Curtea de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Mai mulţi primari şi viceprimari din judeţul Braşov, bănuiţi de Curtea de Conturi că au încasat ilegal „sporul UE” / Raport: ”Majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale au continuat practica acordării de venituri salariale fără bază legală”

Mai mulţi primari şi viceprimari din judeţul Braşov sunt verificați de inspectorii Curţii de Conturi pentru modul în care şi-au plătit unele drepturi în anul 2021, anunță Bună Ziua Brașov.

După analiza documentelor financiare ale primăriilor Crizbav, Hălchiu, Şercaia, Tărlungeni, auditorii Curţii de Conturi au constatat „majorarea indemnizaţiilor pentru funcţiile de demnitate publică (primar şi/sau viceprimar) cu un spor pentru proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile în procent superior celui corespunzător numărului de proiecte aflate în implementare la nivelul unităţii administrativ-teritoriale sau acordarea acestui spor în perioadele în care nu se implementează astfel de proiecte sau implementarea este suspendată”.

„În urma misiunilor de audit financiar s-a constatat că, majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale au continuat practica acordării de venituri salariale fără bază legală, fie prin majorarea indemnizaţiei funcţiilor de demnitate publică/a salariului de bază sau acordarea unor venituri salariale în Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu modificările şi completările ulterioare, fie prin acordarea de sporuri care prin cumularea cu celelalte venituri salariale au condus la depăşirea indemnizaţiei viceprimarului localităţii, exclusiv majorarea cu 25% pentru implementare proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile”, se mai arată în raportul Curţii de Conturi.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sa fie un nou atac la USR? Posibil

  2. Nu-mi spuneti, sporurile alea erau undeva pana in 250 de mii de lei? Adica cam cat se vrea pragul pentru abuzul in serviciu?😅

  3. Normal, fiindcă sunteți o nație de hoți. Nu vă puteți abține de la furt.

  4. Descurcaretii din vremea comunismului nu pot vedea altfel Statul decat ca pe o vaca de muls iar UE un bancomat.