G4Media.ro

Mai mulți clujeni, revoltați că statuia lui Iuliu Maniu a fost trântită…

Sursa Foto: Facebook/ Aurel Chira

Mai mulți clujeni, revoltați că statuia lui Iuliu Maniu a fost trântită printre gunoaie în timpul unor lucrari de amenajare a unor străzi / Primarul Boc: Se reface cota solului și soclul statuii, după care se repune pe pozitie

Mai mulți clujeni își manifestă revolta după ce au constatat că statuia lui Iuliu Maniu a fost trântită la pământ, în urma lucrărilor din cadrul proiectului Primăriei Cluj, de reamenajare a străzilor din zona centrală, respectiv Kogălniceanu, Universității, Iuliu Maniu și străduțe adiacente, transmite Actualdecluj.ro

„Statuia lui Iuliu Maniu din Cluj a fost dărâmată cu excavatorul cu doar câteva zile înaintea comemorării a 70 de ani de la moartea sa”, a scris Ștefan Moroșanu, postând și o imagine din 28 ianuarie.

Primarul Clujului, Emil Boc, a ținut să-i asigure pe toți clujenii că statuia lui Iuliau Maniu „ reprezintă un monument valoros al orașului nostru”, și că aceasta va fi păstrată pe același amplasament.

Totuși, clujenii se arată revoltați de maniera în care administrația locală profanează memoria marelui om politic Iuliu Maniu.

„Spargerile de asfalt, rebordurările, continuă în Cluj fără ruşine! Pe ce bani, ce firme, cine are interes să se spargă tot? Numai Dumnezeu şi Primarul Boc ştiu. Nu au bani să elimine mocirla de pe Arena Cluj, dar să spargă tot oraşul au.

Iată că statuia lui Iuliu Maniu de pe Strada Baba Novac a fost pusă la pământ. Sunt sigur că în final va fi repoziţionată, dar până atunci trebuia dusă pe perne în sala de festivităţi a Primăriei”, a scris și Aurel Chira.

El a postat duminică o nouă imagine cu statuia lui Maniu, aruncată printre excavatoare și resturile materialelor de construcție. În mod sugestiv, pe statuie a fost așezat un buchet de flori legate în tricolorul României.

Primarul Clujului, Emil Boc susține însă că statuia ar fi fost luată de pe soclu si așezată lângă zidul Bastionului, învelită intr-o protecție de pânza, subliniind că prin proiectul european derulat (de reamenajare a străzilor din zona Centrala – Kogalniceanu, Baba Novac etc), e necesar să se refacă cota solului și soclul statuii, „după care se repune pe pozitie”.

„In primul rând as dori sa ii asigur pe toți clujenii cu privire la faptul ca statuia lui Iuliu Maniu reprezintă un monument valoros al orașului nostru și statuia va fi păstrată pe același amplasament.

Avand in vedere proiectul european aferent străzilor din zona Centrala (Kogalniceanu, Baba Novac etc) , Statuia a fost luată de pe soclu si așezată lângă zidul bastionului învelită intr-o protecție de pânza , pentru ca prin prin proiect se reface cota solului și soclul statuii , după care se repune pe pozitie.

La fel s-a procedat cu statuile lui Eminescu și Blaga in cadrul proiectului din fata Teatrului Național.  Luni vom comunica întregul calendar de lucru in zona pentru informarea tuturor celor interesați. Va asiguram , încă o data , de întregul nostru respect și apreciere fata de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu”,  a transmis edilul Clujului.

Citește integral pe Actualdecluj.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Statuiaaa…. vai statuiaaaa!

  • În toată primăria, normal era să știe cineva și istorie, chiar și la Cluj Napoca. Nicio demisie, ca la eșecul Schengen.

 2. Boc cel „gospodar ” in loc sa se ia de angajatii primariei care nu stiu cum sa lucreze ca la carte, el spune ca se va reface solul si soclu.Daca lucrarile tin luni de zile statuia era normal sa fie transportata si depozitata intr- o hala.Dac cum sa deranjeze persoanele de casa si de partid.

  • Corect. Daca o lasă acolo pe șantier, printre resturi si utilaje este foarte probabil ca va fi lovita de vreun Dorel cu un utilaj greu.

 3. Vai! Statuia! Sacrilegiu! :))

 4. Cica „mai multi cetateni” adica cativa politruci au gasit ceva de reprosat piticului Boc 😄 Hai ca se putea mai mult de atat. 😄

 5. De unde s-a tras concluzia că a „fost trântită”? Cum trebuia poziționată temporar? Cu cinste?

 6. Boc e din aripa PDL/PNL, sluga PSD, nu are el treaba cu Iuliu Maniu sau cu istoria, important e sa vina parandaratu’!

 7. Boc + trolii PNL …. poti sa tragi apa linistit…

 8. Ce pretentii sa ai in craiova, aaa pardon cluj

 9. Ce sa stie Boc de Dl MANIU ?!!
  Emile cine o fi facut Romania Mare ?
  Tu crezi ca Basescu ?
  Eu cred ca Dl Maniu si ai lui

  • Sunt sigura ca bocul crede ca ,dimpotriva,cei care l-au facut pe el utecist,plus ba-sec🤮🤧🥶

 10. Adevarul este ca toti artizanii Marii Uniri au sfarsit in inchisorile sau lagarele bolsevice .Bolsevici aveau ca sarcina sa federalizeze Romania (hotararea internationalei a lll).Nici un sef al pcr -pana la Ceausescu- nu a fost etnic roman .Urmasii bolsevicilor conduc acuma (spre dezastru) Romania ! Trebuie sa-i intelegem .

 11. Pocaitul de convenienta Boc din Rachitele „gospodareste” orasul Cluuuuj cu borduriade care-l fac invidios chiar si pe Robert Negoita.