G4Media.ro

Mai multe sate de pe râul Nipru au fost inundate, 16.000 de…

captura google maps

Mai multe sate de pe râul Nipru au fost inundate, 16.000 de persoane se află în „zona critică” a inundațiilor (oficial ucrainean)

Mai multe sate au fost „complet sau parțial inundate” în urma avariilor produse la barajul Nova Kahovka, ocupat de ruși în Ucraina, iar evacuările din zonă au început, a declarat marți un oficial ucrainean, citat de agenția AFP.

„Aproximativ 16.000 de persoane se află în zona critică de pe malul drept al regiunii Herson”, a declarat Oleksandr Prokudin, șeful administrației miliare din Herson, pe rețelele de socializare, adăugând că au fost inundații în opt zone de-a lungul râului Nipru.

Reamintim că barajul Nova Kahovka din părțile controlate de Rusia din regiunea ucraineană Herson a fost distrus. Barajul alimentează cu apă peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și centrala nucleară Zaporojie, aflată, de asemenea, sub control rusesc.

Ucraina și Rusia se acuză reciproc de distrugerea barajului, în timp ce oamenii sunt îndemnați să se evacueze din calea inundațiilor.

 


 

 

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...