G4Media.ro

Mai multe delegaţii vor să aducă aparate mobile de aer condiţionat în…

Photo by Ludovic MARIN / AFP

Mai multe delegaţii vor să aducă aparate mobile de aer condiţionat în satul olimpic din Franța pentru că apartamentele sportivilor nu au aer condiționat ca să asigure ”sustenabilitatea” evenimentului

Apartamentele care îi vor găzdui pe sportivi în perioada Jocurilor Olimpice de la Paris nu sunt dotate cu aer condiţionat, în încercarea de a se asigura sustenabilitatea evenimentului mondial. Cu toate acestea, unele delegaţii plănuiesc să îşi menţină sportivii la răcoare prin mijloace proprii, relatează Le Figaro, transmite News.ro.

Delegaţiile vor face orice pentru ca sportivii lor să rămână la răcoare în această vară. Şi asta în ciuda obiectivelor de mediu ale Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Comitetul de organizare a evenimentului mondial doreşte nişte Jocuri „verzi şi durabile”, cu o amprentă de carbon redusă în comparaţie cu Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Acesta este motivul pentru care camerele sportivilor nu sunt dotate cu aer condiţionat.

Pentru a compensa această lipsă, satul olimpic are peste 8.000 de ventilatoare şi un sistem de conducte de răcire sub podele. De asemenea, apartamentele sunt echipate cu podele reversibile care produc căldură iarna şi frig vara.

În pofida acestor investiţii, mai multe delegaţii sportive intenţionează încă să îşi climatizeze camerele. Sarah Hirshland, director general al Comitetului Olimpic American, a declarat vineri că federaţia va pune la dispoziţie unităţi mobile de aer condiţionat. „După cum vă puteţi imagina, acesta este un moment în care consecvenţa şi predictibilitatea sunt esenţiale pentru performanţa echipei SUA”, a explicat ea. Sarah Hirshland a adăugat că aerul condiţionat este „o prioritate foarte mare” şi „un lucru pe care sportivii îl consideră esenţial pentru performanţa lor”.

La rândul său, Comitetul Olimpic Australian a instalat deja aparate de aer condiţionat în fiecare cameră „pentru a le uşura somnul sportivilor, dintre care mulţi vor trebui să se odihnească în timpul zilei”, a declarat Anna Meares, şefa delegaţiei, pentru The Guardian .

Preşedintele Comitetului Olimpic Grec a confirmat, de asemenea, pentru Washington Post că vor fi instalate şi unităţi de aer condiţionat.

Italia, Marea Britanie, Germania, Norvegia, Canada şi Brazilia se numără, de asemenea, printre ţările care intenţionează să introducă aerul condiţionat în satul olimpic.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce să asigure?! Sustenabilitate, rezilierea, stabilitate…ăștia nu mai termina niciodată cu noțiunile astea sforăitoare!