G4Media.ro

MAE: Toţi cei 41 de cetăţeni români, angajaţi ai companiei de prelucrare…

MAE: Toţi cei 41 de cetăţeni români, angajaţi ai companiei de prelucrare a cărnii din localitatea germană Straubing-Bogen, care au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, și-au reluat activitatea

Ministerul Afacerilor Externe transmite că muncitorii români, angajați ai companiei germane de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria, care au fost depistați cu Covid-19, au ieșit din perioada de carantină. O parte dintre ei au revenit acasă, în țară, însă majoritatea și-au reluat activitatea la compania din Straubing-Bogen.

„Toţi cei 41 de cetăţeni români, care au fost testaţi pozitiv pentru infecţia SARS-CoV-2, au încheiat perioada de carantină. O parte au revenit acasă, dar majoritatea și-au reluat activitatea în cadrul companiei germane”, au transmis reprezentanții MAE.

Cu referire la situația lucrătorului român internat într-o unitate medicală, MAE menționează că acesta a fost externat, iar testele efectuate ulterior au evidențiat faptul că suferea de alte afecțiuni, nefiind infectat cu COVID-19.

MAE mai precizează că la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la această companie.

Totodată, MAE le recomandă cetățenilor români să se informeze temeinic înainte de a se deplasa în străinătate, iar, în cazul deplasării în scopul desfășurării de activități profesionale, să consulte inclusiv informațiile publicate pe paginile de internet ale misiunii diplomatice și/sau ale oficiilor consulare din statul de destinație și să acorde atenție sporită prevederilor contractelor de muncă ce ar urma să fie încheiate, în special în condițiile specifice impuse de actuala criză generată de Covid-19.

Sursa Foto: Ministerul Afacerilor Externe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.