G4Media.ro

MAE: Pasagerii români de pe nava Westerdam se vor întoarce în țară.…

MAE: Pasagerii români de pe nava Westerdam se vor întoarce în țară. Niciunul nu a fost infectat cu coronavirus

Ministerul Afacerilor Externe informează că niciunul dintre pasagerii navei de croazieră Westerdam, care a ancorat în Cambodgia, nu a fost infectat cu coronavirus. Cei nouă pasageri români au fost transferați în capitala Pnom Penh, de unde vor fi repatriați,  iar românii care fac parte din echipaj au rămas la bord.

”În conformitate cu datele obținute de către reprezentanții Ambasadei României la Hanoi (acreditată și pentru Cambodgia) de la autoritățile locale, toți pasagerii și membrii echipajului au fost supuși testelor medicale, acestea infirmând existența vreunui caz de infectare cu coronavirus”, a precizat MAE.

Pasagerii de la bordul navei Westerdam sunt, în acest moment, transferați la în capitală de unde vor fi repatriați, printre ei aflându-se și nouă români. Unul dintre ei a fost deja îmbarcat pe o cursă care-l va aduce în țară. Costurile repatrierii vor fi suportate de către propietarul vasului de croazieră.

”Conform informațiilor comunicate de autoritățile locale, membrii echipajului (inclusiv cei 8 cetățeni români) vor rămâne la bordul navei Westerdam”, mai precizează MAE.

Înainte de a ancora la Sihanoukville, navei Westerdam i s-a refuzat intrarea în apele teritoriale de către mai multe țări asiatice din cauza temerilor provocate de epidemia de coronavirus.

Un alt român, membru al echipajului vasului Diamond Princess, aflat la Yokohama, a fost diagnosticat cu virusul și apoi transferat la un spital japonez.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, a precizat, joi, Ministerul de Externe.

Foto: Nava Westerdam/ Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. De ce ii repatriaza daca nimeni de la bord nu are virusul?

    Ce risipa…

  2. Va spun eu ca din miile de persoane de pe nava doar cativa au fost testati, cei care prezentau stari de rau.
    Cei 9 pasageri nu sunt pasageri, ci sunt muncitori ai unor firme cu contract pe nava.
    Va informez eu daca ambasada nu va da detalii corecte, cei care vin acasa nu au viza de SUA de aceea nu stau, in concluzie nu sunt pasageri la bronzat, ci angajati.
    Intr-adevar nimeni nu prezinta stari de rau pt noul virus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.