G4Media.ro

MAE îşi exprimă ”profunda îngrijorare” faţă de ”actul de vandalism” îndreptat împotriva…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

MAE îşi exprimă ”profunda îngrijorare” faţă de ”actul de vandalism” îndreptat împotriva Reprezentanţei BOR de la Ierusalim

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă „profundă îngrijorare” faţă de „actul de vandalism” îndreptat împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române (RPR) de la Ierusalim în data de 5 februarie 2021 şi „condamnă ferm” orice comportament violent care are ca ţintă distrugerea, profanarea sau lezarea însemnelor oficiale sau de credinţă, precum şi motivaţiile care stau în spatele acestora”.

„MAE a aflat cu profundă îngrijorare despre actul de vandalism îndreptat împotriva RPR de la Ierusalim în data de 5 februarie 2021. MAE condamnă ferm orice comportament violent care are ca ţintă distrugerea, profanarea sau lezarea însemnelor oficiale sau de credinţă, precum şi motivaţiile care stau in spatele acestora”, precizează MAE într-un comunicat transmis sâmbătă Agerpres.

Totodată, MAE „salută reacţia solidară a autorităţilor israeliene care au condamnat prompt şi fără echivoc actul de barbarie perpetrat asupra celui mai important aşezământ bisericesc românesc din Ţara Sfântă unde vin anual numeroşi pelerini români”, potrivit sursei citate.

MAE îşi exprimă încrederea că autorităţile israeliene vor lua măsurile pentru identificarea şi sancţionarea făptuitorului şi contează pe sprijinul acestora pentru asigurarea securităţii şi protecţiei tuturor aşezămintelor bisericeşti româneşti astfel încât asemenea incidente să nu mai aibă loc pe viitor, mai precizează comunicatul.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a transmis, sâmbătă, un mesaj de mulţumire din partea instituţiei adresat Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului (Jerusalem-Patriarchate) şi autorităţilor israeliene, care au reacţionat „solidar” în condamnarea „actului de barbarie” consumat împotriva Reprezentanţei Patriarhiei Române de la Ierusalim (Biserica Ortodoxă Română Ierusalim).

„Ca orice act de extremism dictat de raţiuni religioase, este rodul otrăvit de ură al fanatismului anticreştin manifestat frecvent în anumite cercuri pseudo-religioase din Orientul Mijlociu, sau laice hiper-ideologizate din alte părţi ale lumii. Patriarhia Română mulţumeşte şi pe această cale publică Patriarhiei Ortodoxe a Ierusalimului (Jerusalem-Patriarchate) şi autorităţilor israeliene care au reacţionat solidar în condamnarea acestui act de barbarie, fie el azi şi minor. Un act contrar oricărei forme de religiozitate autentice”, a transmis purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Târziu, târziu reacționează. Ce fac ăștia care „lucrează” la M.A.E.? DOAR PAPĂ BANII DEGEABA?

    • Au fost ocupati cu Mexicul, nu au sapte maini…si este si sezonul de ski, ca de n-o sa mearga Iohannis singur!

  2. Cred ca MAE e doar un club de bocitoare care privesc ingrijorate, cu mahnire, cu amaraciune…si cam atat!RUSINE!

  3. Dar… Ce au pățit băieții? Mulțumiri etc dar care a fost treaba? Au desenat o stea a lui David pe o cruce sau ce s-a întamplat? Întreb pt o revistă de perete.

  4. Nu e vandalism, e un act de bun simt. Probabil o fi auzit nebunul ala de mizeriile pe care le comite BOR si a vrut sa ne ajute.

  5. Și acu tre să caut în alta parte să văd ce s-a întâmplat în fapt, sau cum?!

  6. Pensii speciale pentru exprimarea „profundei ingrijorari”.
    Acelasi repertoriu de exprimari ala ciolannis.