G4Media.ro

MAE, despre obligația de a prezenta un test negativ de Covid-19 la…

Foto: Voluntari în Europa

MAE, despre obligația de a prezenta un test negativ de Covid-19 la reluarea circulației între Marea Britanie și Franța: Sunt acceptate atât testele PCR, cât și cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului

Ministerul Afacerilor Externe a precizat, marți seara, în legătură cu decizia autorităților franceze de reluare limitată a circulației de persoane dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că aceasta intră în vigoare pe 23 decembrie, ora 00.01 (ora Franței), cu obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu COVID-19, fiind acceptate atât testele PCR, cât și cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului.

Lista testelor antigen acceptate urmează să fie publicată de Ministerul francez al Solidarității și Sănătății, precizează MAE într-un comunicat de presă.

La deschiderea granițelor, va fi permisă deplasarea dinspre Marea Britanie spre Franța sau în vederea tranzitării Republicii Franceze pentru cetățenii francezi și cetățenii Uniunii Europene, inclusiv cei români, precum și pentru cetățenii britanici sau din țări terțe care au reședința în Franța, în Uniunea Europeană sau în alte state europene.

„Persoanele din categoriile sus-menționate au obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării. Toți călătorii au obligația de a prezenta companiei aeriene, maritime sau feroviare un document eliberat de un laborator medical care să ateste rezultatul negativ al testului pentru COVID-19”, precizează sursa citată.
Reglementări rămân în vigoare până cel puțin pe 6 ianuarie, „sub rezerva unei posibile reevaluări la nivel bilateral sau european”.

Potrivit MAE, condițiile de reluare a transportului rutier de mărfuri vor fi comunicate de autoritățile franceze în cel mai scurt timp.

MAE amintește că marți a fost publicată o recomandare a Comisiei Europene privind o abordare coordonată a călătoriilor şi transportului ca răspuns la situația creată de identificarea noii tulpini a virusului SARS-CoV-2 observată în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

„Această Recomandare pledează pentru facilitarea călătoriilor esențiale și tranzitului de pasageri, pentru evitarea blocării lanțurilor de aprovizionare cu bunuri, precum şi pentru măsuri de natură preventivă pentru a împiedica propagarea noii tulpini a virusului pe teritoriul UE”, afirmă MAE.

Textul complet al Recomandării Comisiei Europene privind o abordare coordonată a călătoriilor şi transportului în răspuns la tulpina virusului SARS-CoV-2 observată în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord poate fi consultat aici.

Citește și:

Acord franco-britanic pentru reluarea traficului/ Aproape 3000 de camioane au rămas blocate de partea britanică a Canalului Mânecii

Sursa foto: Facebook/ Voluntari in Europa

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter