G4Media.ro

MAE: Alegerile parlamentare din Osetia de Sud sunt ilegale și lipsite de…

MAE: Alegerile parlamentare din Osetia de Sud sunt ilegale și lipsite de relevanță

Ministerul Afacerilor de Externe a transmis că alegerile parlamentare care au avut loc în 9 iunie în regiunea separatistă Osetia de Sud sunt ”ilegale și lipsite de relevanță”, anunță Agerpres.ro. Ministerul condus de Teodor Meleșcanu susține că alegerile din regiunea georgiană pot destabiliza securitatea regională:

”Ministerul Afacerilor Externe consideră ilegale şi lipsite de relevanţă, sub raport politic şi juridic, aşa-numitele ‘alegeri parlamentare’ desfăşurate în regiunea separatistă Osetia de Sud la 9 iunie 2019. Autorităţile române îşi exprimă preocuparea faţă de potenţialul destabilizator pe care astfel de acţiuni, menite să confere o aparentă legitimitate şi legalitate regimurilor separatiste, îl pot avea asupra securităţii regionale”, se arată într-un comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe a făcut apel la soluționarea pe cale paşnică a conflictelor prelungite din Georgia, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a acestei ţări, în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional, mai precizează sursa citată.

Osetia de Sud și Abhazia sunt două republici autonome care și-au proclamat independența față de Georgia în 1990, respectiv 1992. Regiunile separatiste sunt susținute de Rusia și sunt două dintre conflictele înghețate ale Caucazului.

foto: Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe (sursa: Inquam Photos\Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Adica, te gasi grija de Osetia de Sud, iar despre mizeria din Chisinau nu zici nimic! Demisia, imputitul dracului! Javrelor psd-alde, tovarasul vostru plahotniuc va are sigur la mana cu ceva, de-aia taceti ca mortu-n papusoi, fir-ati ai dracului, nu mai scapam odata de voi!

  2. Cum ceva ilegal e irelevant in același timp? Mi se pare ca dacă e ilegal tocmai a devenit relevant

  3. Probabil că Melescanu nu înțelege că el e ilegal și va ajunge la pușcărie

  4. Mortuleee, te fute „grija” fata de unii aflati la ‘jdemii de km., dar la europarlamentare ai mincat cacat? Cum e cacatul pe care-l iei de 3 ori/zi? Dulce, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.