G4Media.ro

Macron: SUA și Germania sunt principalii oponenți ai aderării Ucrainei la NATO

Sursa foto: Unsplash / Marek Studzinski

Macron: SUA și Germania sunt principalii oponenți ai aderării Ucrainei la NATO

SUA şi Germania sunt principalii oponenţi ai aderării Ucrainei la NATO, a susţinut marţi preşedintele francez Emmanuel Macron, înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, ce are loc în perioada 9-11 iulie, informează DPA, citată de Agerpres. Macron a ţinut să evidenţieze ”opoziţia solidă” a Statelor Unite şi a Germaniei faţă de invitarea Ucrainei să devină membră a Alianţei Nord-Atlantice.

”În cele din urmă, va exista o decizie a aliaţilor de a invita Ucraina să se alăture NATO”, a declarat el.

Şeful statului francez s-a referit şi la Summitul NATO din iulie anul trecut organizat la Vilnius, unde Ucraina nu a primit invitaţia de a deveni membră a organizaţiei.

”Ucrainenii au fost destul de enervaţi atunci când au ajuns la concluzia că uşa era deschisă, dar nu atât de mult. Şi cred că scenariul pentru Summitul de la Washington este acelaşi”, a afirmat el.

De partea sa, cancelarul german Olaf Scholz a dat asigurări privind sprijinul său pe termen lung pentru Ucraina, ţară care luptă împotriva agresiunii ruse.

Adresându-se înaintea Summitului aniversar al NATO de la Washington, Scholz s-a declarat bucuros de ocazia de a reafirma mesajul foarte clar că ”vom susţine Ucraina atât timp cât va fi nevoie”.

El s-a referit la livrările de arme şi la iniţiativa adoptată recent de principalele şapte state industrializate ale lumii (G7) privind finanţarea unui pachet în valoare de 50 de miliarde de dolari cu ajutorul dobânzilor obţinute din valorificarea activelor ruseşti îngheţate.

În opinia şefului executivului german, acesta a fost un semn de solidaritate faţă de Ucraina, dar şi un mesaj clar adresat Moscovei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sustin lupta Ucrainei 100% dar, acum pe bune, ce sa caute Ucraina in NATO!?

    SUA si Germania nu sustin ceva ce este absurd de conceput atat azi, dar si peste zeci de ani de acum inainte.

    • Probabil tarile respective si nu numai, nu doresc sa activeze articolul 5. Nu cred ca doresc sa se implice direct. Biden a declarat doar anul asta de cateva ori, ca nu are de gand sa trimita soldati in Ucraina, Scholtz recent la fel. Ce sa mai zicem de Ungaria, Slovacia….Turcia probabil.

  2. Ca sa poata intra in NATO probabil ca o sa fie nevoie de 2 lucruri. 1. Sa nu mai fie razboi, 2. Sa traiasca in pace cu Rusia. Slabe sanse din pacate, sa se intample in urmatorii ani. Cred ca si Stoltenberg declara ca in urmatorul deceniu Ucraina poate doar sa viseze…cu sanse minime pentru o „reusita”.

  3. Germania este cu picioarele pe pământ,în timp ce Macron e cu capul în nori.