G4Media.ro

Macron și Scholz afirmă că vor să „construiască Europa pentru următoarea generație”,…

Sursa: Facebook / Emmanuel Macron

Macron și Scholz afirmă că vor să „construiască Europa pentru următoarea generație”, la 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Élysée

Cu două zile înainte de Consiliul de miniștri franco-german, Emmanuel Macron și Olaf Scholz și-au exprimat, într-o declarație comună publicată vineri, dorința de a construi Europa împreună „pentru următoarea generație”, în pofida disensiunilor și tensiunilor din ultimele luni între Paris și Berlin, potrivit boursorama.com.

„La șaizeci de ani de la semnarea Tratatului de la Élysée (între Charles de Gaulle și Konrad Adenauer, la 22 ianuarie 1963, n.r.), Franța și Germania sunt de acord asupra chestiunilor fundamentale privind viitorul Europei”, au afirmat președintele francez și cancelarul german în acest text publicat de Journal du Dimanche și Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Împărtășim aceeași ambiție: aceea de a avea o Uniune Europeană rezistentă, puternică și suverană. Chiar și în cazurile în care avem divergențe, rămânem mai hotărâți ca niciodată să dezvoltăm răspunsuri comune, răspunsuri pe care dorim să le studiem împreună cu partenerii noștri europeni”, au declarat liderii celor două mari puteri ale UE.

În fața războiului din Ucraina, care „ne amintește că depinde de generația noastră să împiedicăm destrămarea viselor părinților fondatori ai Europei”, „trebuie să ne asigurăm că următoarele generații de europeni vor putea trăi pe un continent unde domnesc pacea, prosperitatea și libertatea”, au mai subliniat cei doi bărbați.

Palatul Elysée a amânat Consiliul franco-german în octombrie anul trecut, pe fondul fricțiunilor dintre Paris și Berlin pe o serie de subiecte, printre care planul german de combatere a inflației, proiectul de avioane de vânătoare europene și măsurile de combatere a crizei energetice.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. De cand inseamna Europa, Franta+Germania? Ceilalti parteneri au fost consultati in privinta viitorului Europei? Halal democratie.

 2. vedeti ca ati scris gresit Putin s Prigojin

 3. Au facut vreun referendum sa vada daca oamenii vor „noua cale”?
  Au explicat ce inseamna asta? Daca e vorba de progresism atunci, nu mersi.

  • Bv tati!!!👍De acord!!

  • ” unde domnesc pacea, prosperitatea și libertatea ” ce iti suna rau?

  • Pai suna foarte rau, ca nu se intrevede niciuna din alea 3…
   Ne-am obisnuit in ultimii ani sa intelegem foarte clar ce inseamana, in gu.ra politicienilor de carton traforati la Davos, „libertate” (esti liber sa faci doar ce vrem noi) sau „pace” (ne zice Stoltenberg, pacea se obtine prin cat mai multe arme si razboi).
   Cat despre prosperitate… 2/3 din toti banii „fabricati” in plandemie (multe trilioane) au intrat in buzunarele bogatilor care ne tin astazi predici. Da, prosperitate, dar nu au precizat si pentru cine.

 4. Ăștia’s 2 analfa.beți, cum să construiască ăștia Europa? Are dreptate Putin când râde de liderii vestului. Acum pe bune, l-ați văzut pe Scholz vorbind? Este fix Ciolacu al Germaniei. Cât despre Macron, nu poți să ai prea mari așteptări de la un Gerontofil, chit că a fost cam cel mai lucid lider al Europei de când a izbucnit acest război.

 5. Am făcut noi un referendum, dacă vrem „vechea cale”. Și am văzut că era vorba de creştino-dictatură. Și am spus: Nu, mulțumim!

 6. Pigmeiii astia se viseaza uriasi :)) Cei doi pitici papusati de la Moscova au luat-o rau pe ulei!

 7. Poate vreți sa distrugeți Europa, nicidecum s-o „construiti” după ideile voastre macabre, cu iz ranced marxist. Va lipsește viziunea cu totul și sincer, vrem sa se termine. UE devine problema din păcate, nu soluția.

 8. Trenul cu gloabe trebuie tras de cel putin doua locomotive puternice, daca a treia… a deraiat!

 9. Europe se construiește la București, Varșovia, Tallin, Praga sau Helsinki. Acești doi nostalgici sunt depășiți.

 10. Ei o sa distruga Europa. Lumea nu poate supravietui fara morala crestina

 11. Logic, doar D si F au construit Europa, inca din 1957. Restul, estul european, nu avea si nu are ce sa caute la civilizatie. Centrul s-a integrat perfect, estul, nu are nici cea mai mica legatura cu cultura europeana. Este ruso-turca, sau turco-rusa, cum doriti.

 12. Ce vor sa construiasca acesti imberbi, acum dupa ce ne-au vandut americanilor? S!ctir maxim pentru aceste papusi care nu vor fi amintite in istorie!