G4Media.ro

Macron, avertismente de Ziua Naţională a Franţei: Războiul rus din Ucraina va…

Sursa foto: European Council

Macron, avertismente de Ziua Naţională a Franţei: Războiul rus din Ucraina va dura / Vara, începutul toamnei vor fi foarte dure / Rusia foloseşte energia ca armă

Preşedintele francez Emmanuel Macron avertizează joi, într-un interviu televizat, cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, cu privire la faptul că această ”vară, începutul toamnei vor fi foarte dure” în Războiul rus din Ucraina, faţă de care se arată pesimist, relatează BFMTV, citată de News.ro

Întrebat despre consecinţele Războiului rus din Ucraina în acest interviu axat pe pobleme interne, şeful statului francez recunoaşte că ”nu avem toate răspunsurile”.

”Nu noi l-am declanşat şi nu suntem parte”, subliniază el.

Însă ”trebuie să ne pregătim ca el (războiul rus) să dureze”, avertizează Macron.

”Vara, începutul toamnei vor fi, fără îndoială, foarte dure, foarte dure”, subliniază el, mai ales în regiunea Donbas, în estul Ucrainei, care constituie în prezent ţinta princopală a armatei lui Vladimir Putin.

”Ucrainenii se apără cu un curaj incredibil şi cu ajutorul materialului (militar) furnizat de Occident. Însă acest război va dura”, insistă el.

”Franţa va fi mereu capabilă să ajute Ucraina”, a promis Macron.

Ea va ”face totul pentru a opri efortul rus de război”, dă el asigurări.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise joi, în atacuri ruse, la Viniţa, un oraş situat în centrul Ucrainei, până acum cruţat de confrunătri armate.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia, la câteva minute după acest atac, de faptul că este ”o ţară asasină, o ţară teroristă”.

În privinţa crizei energetice, Emmanuel Macron Macron acuză ”Rusia (de faptul că) foloseşte energia ca armă”, prin închiderea gazoductului Nord Stream 2.

”Ne aflăm într-un război hibrid şi trebuie să ne pregătim de un scenariu în care trebuie să renunţăm în totalitate la gazele naturale ruseşti”, a declarat şeful statului francez.

Macron îi îndeamnă în acest sens pe francezi la o ”mobilizare generală”.

”Franţa, mulţumită modelului său energetc, este puţin dependentă de gazele naturale ruseşti. Însă vom diversifica şi vom căuta gaze naturale în altă parte. Vom asigura livrări din Norvegia, Qatar, Algeria, Statele Unite. Suntem pe cale să ne reconstituim stocurile”, a declarat el, referindu-se la consecinţele războiului rus asupra francezilor.

Îmsă, ”trebuie de asemenea să ajutăm ţările mai dependente, ca Germania. Însă trebuie să intrăm într-o logică a sobrietăţii. Voi cere încă de pe acum administraţiilor, grupurilor mari, să pregătească un plan de consum mai mic. Va trebui să fim solidari cu vecinii noştri europeni”, a subliniat el.

”Trebuie să fim atenţi la iluminat, de exemplu. Toţi compatrioţii noştri vor trebui să se angajeze, iar întreprinderile noastre şi ele”, a declarat Macron.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. sa vezi cand ajung rusii langa franta. ca la cat de fricos esti tu….nu ar fi de mirare. „sa nu ii umilim” asta in timp ce aia ucid civili zilnic.

  2. Sunt măsuri de bun simț. Risipa trebuie înlăturată oricum, indiferent de câți copii omoară Putin.

  3. Acum 4 luni, Putin ținea discursuri înflăcărate la TV, convins că va captura Kievul în 72 de ore. Rușii nu văd lumea reală, ci lumea din visele lor febrile de bețivi ajunși la ciroză.

  4. Și voi cum folosiți sancțiunile și sechestru asupra bunurilor altor persoane? Cadou?