G4Media.ro

Macron anunță în 25 aprilie noile reforme, declanșate pe fondul protestelor vestelor…

sursa foto: Facebook

Macron anunță în 25 aprilie noile reforme, declanșate pe fondul protestelor vestelor galbene. Principalele măsuri pe care le-ar pregăti – presă

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îşi va schiţa noua politică în urma ”marii dezbateri naţionale” pe care a convocat-o în contextul protestelor ”vestelor galbene”, în cursul unei conferinţe de presă ce se va desfăşura joi, 25 aprilie, a anunţat vineri Palatul Elysee, transmite agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Macron avea planificat pentru marţi seară un discurs în care era aşteptat să anunţe concluziile sale privind ”marea dezbatere” şi deciziile pe care doreşte să le ia în urma acesteia.

Dar el şi-a anulat discursul sine-die după incendiul de la catedrala Notre-Dame.

Conform proiectului de discurs obţinut de AFP şi de alte media, preşedintele urma să se pronunţe mai ales pentru o scădere a impozitelor pentru clasele mijlocii, indexarea cu rata inflaţiei a pensiilor mai mici de 2.000 de euro şi desfiinţarea ENA (Ecole Naţionale d’Administration), instituţia de învăţământ superior unde sunt formate elitele din administraţie şi politică, inclusiv Macron fiind unul dintre absolvenţii acesteia. El ar fi urmat să promită şi că până la sfârşitul mandatului său niciun spital şi nicio şcoală nu vor fi închise.

Preşedinţia franceză a refuzat să comenteze pe marginea relatărilor din presă despre promisiunile din discursul care nu a mai fost difuzat, o purtătoare de cuvânt afirmând doar că intervenţia lui Macron a fost amânată.

Conferinţa de presă, prima organizată de Macron de când este preşedinte al Franţei, va începe la ora locală 18:00, la Palatul Elysee.

Sursa foto: Facebook

Citiți și: VIDEO Incendiu devastator la Catedrala Notre-Dame din Paris, oprit după ore de luptă cu focul / Turla s-a prăbușit, dar structura a fost salvată/ Procurorii suspectează un accident, nu o mână criminală

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Rien que du respect pour mon Président.

  2. Infantilul Macron a vorbit ca un restaurator de birt afirmand ca va reconstrui Notre-Dame in 5 ani.

  3. Psd,suma a caracterului mizerabil,josnic,mincinos,hot romanesc