G4Media.ro

Macedonia de Nord: 17 polițiști reținuți, după ce ar fi ajutat doi…

Sursa foto: Facebook/Министерство за внатрешни работи / Мinistria e Punëve të Brendshme

Macedonia de Nord: 17 polițiști reținuți, după ce ar fi ajutat doi deținuți să evadeze. Unul dintre ei era condamnat pentru crimă

Autoritățile din Macedonia de Nord spun că 17 ofițeri de poliție care lucrează la o închisoare din capitala țării, Skopje, au fost reținuți luni, fiind suspectați că au ajutat la evadările separate de anul trecut a doi deținuți, inclusiv a unui condamnat pentru crimă, scrie Associated Press.

Biroul de urmărire penală a declarat că șase dintre ofițeri sunt suspectați de implicare în evadarea din octombrie anul trecut a condamnatului pentru crimă în timpul unei vizite programate la un spital privat.

„Însoțit de doi dintre ofițerii de penitenciare suspectați, (deținutul) a vizitat o zonă de fumat. După aproximativ o jumătate de oră, ofițerii de penitenciare suspectați au plecat, permițându-i condamnatului să părăsească încăperea și să evadeze”, a declarat luni parchetul într-un comunicat.

Acesta a precizat că cei doi ofițeri și cei patru colegi de serviciu nu au raportat evadarea superiorilor lor de la închisoarea Idrizovo din oraș. Incidentul a fost descoperit ulterior de alți ofițeri de poliție care au raportat la un departament separat, iar deținutul este în continuare în libertate.

Procurorii au recomandat ca cei șase polițiști acuzați să fie ținuți în arest preventiv.

În cel de-al doilea caz, 11 ofițeri de poliție sunt acuzați că au permis unui deținut să părăsească un spital în timpul unei vizite la unitate anul trecut, deși deținutul s-a întors ulterior în unitate.

Toți ofițerii anchetați riscă până la cinci ani de închisoare dacă vor fi condamnați pentru acuzațiile cu care se confruntă în prezent, care includ neglijență în serviciu și asistență la evadarea unei persoane încarcerate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează