G4Media.ro

„Lupte de stradă” în Kreminna, în estul regiunii Lugansk, în timp ce…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

„Lupte de stradă” în Kreminna, în estul regiunii Lugansk, în timp ce forțele ruse avansează spre vest, anunță un oficial ucrainean: „Ofensiva a început” / Rușii au intrat în oraș cu „o cantitate uriașă de echipament”

Forțele ruse au intrat în Kreminna, un oraș din estul regiunii Lugansk, care a fost bombardată timp de săptămâni, în timp ce rușii avansează spre vest în Donbas, a declarat un oficial ucrainean de rang înalt, citat de CNN.

„Rușii au intrat în Kreminna. Au început luptele de stradă”, a declarat Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale din Lugansk, într-o scurtă postare pe Facebook luni dimineață.

Rușii au intrat în oraș cu „o cantitate uriașă de echipament”, a spus el.

„Ofensiva a început”, a susținut Haidai.

Rușii au încercat să distrugă rezistența ucraineană în Kreminna și în mai multe de orașe și localități din Lugansk, în timp ce încearcă să avanseze spre granițele regiunilor Lugansk și Donețk – obiectivul declarat al „operațiunii militare speciale” a președintelui Vladimir Putin.

„Evacuarea a fost acum imposibilă”, a declarat Haidai.

„Am planificat evacuarea, literalmente de-a lungul drumurilor forestiere, astfel încât oamenii să nu fie sub focul focului. Dar, peste noapte, situația s-a schimbat. În timp ce luptele [au izbucnit] în oraș, este nerealist să numărăm civilii care au rămas acolo”, a declarat Haidai.

Haidai a declarat că baza sportivă Olympus din Kreminna „arde” și că focul acoperă acum o suprafață de 2.400 de metri pătrați.

„Salvatorii lucrează din greu, deoarece există o pădure în apropierea centrului”, a spus el.

Haidai a precizat că, în altă parte în regiune, două persoane au fost ucise și patru rănite în Zolote, în timp ce șapte persoane au fost recuperate de sub dărâmăturile unei clădiri distruse în Rubizhne.

Duminică seara, forțele ruse au tras asupra unei clădiri a poliției din Lysychansk, a precizat Haidai, rănind șase polițiști.

„Bombardamentele continuă”, a precizat el.

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Putin si rusii sunt niste mizerii!