G4Media.ro

Lufthansa va percepe o taxă suplimentară de până la 72 EUR pe…

sursa foto: atlas-network.com

Lufthansa va percepe o taxă suplimentară de până la 72 EUR pe bilet pentru a acoperi „costuri climatice” / Suprataxa intră în vigoare pentru biletele rezervate începând cu 26 iunie, pentru destinații europene

Companiile aeriene ale grupului Lufthansa vor include o suprataxă de până la 72 de euro pe bilet pentru a acoperi costurile introduse de sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii și de mandatele privind combustibilii de aviație sustenabili (SAF), a anunțat marți operatorul german, potrivit POLITICO.

„Grupul de companii aeriene nu va putea suporta singur costurile suplimentare în creștere succesivă rezultate din cerințele de reglementare în următorii ani”, a declarat Lufthansa într-un comunicat de presă.

Suprataxa intră în vigoare pentru biletele rezervate începând cu 26 iunie, pentru destinații în țări europene; aceasta variază între 1 euro și 72 de euro, în funcție de distanța parcursă.

Lufthansa – care include Eurowings, Swiss, Austrian și Brussels Airlines – a declarat că suprataxa va acoperi costurile ETS pentru aviație, mandatele SAF (care urmează să intre în vigoare anul viitor) și sistemul de reducere a emisiilor Corsia al ONU. De asemenea, se prefigurează posibilitatea unei noi taxe pe kerosen.

Lufthansa se plânge de mult timp de costurile suplimentare impuse companiilor aeriene europene de reglementările UE și de taxele naționale.

„Un zbor Lufthansa de la Madrid cu transfer la Frankfurt la Shanghai și retur va costa cu aproximativ 220 de euro mai mult în 2035”, a declarat Lufthansa Group într-un document recent, comparând acest lucru cu o creștere de aproximativ 40 de euro pentru aceiași călătorie cu o companie aeriană din afara UE care zboară via Istanbul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...